Podívejte se na drancování tvrze v Expeditions: Viking
zdroj: tisková zpráva

Podívejte se na drancování tvrze v Expeditions: Viking

7. 4. 2017 11:28 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Dobývání skotské tvrze Dumfries s hordou krvežíznivých Vikingů! Co může být napínavějšího? Více strhujícího? Inu, ve srovnání s patnáctiminutovým videem z Expeditions: Viking asi i hrající si koťata. Nicméně ve své čtvrthodinové ukázce tvůrci z Logic Artist především ukazují, že jak je zábavné hrát tahová RPG a přemýšlet nad každým krokem, použitím speciální schopnosti apod., tak je poněkud úmorné to vše jen pasivně sledovat. Fanoušci žánru si ale onu skrytou krásu i tak najdou.

Celé plenění Dumfries se tak promění v proplížení se shnilou palisádou a ohnivá jatka na pár hexech (poučení pro Vikingy, neházejte zápalné bomby tam, kde na vás plápolající nepřátelé mohou přenést plameny). Což samozřejmě z pozice hráče vyvolává pohlcující atmosféru, kdy rozmýšlíte každý krok a zvažujete, kterou ze schopností daných hrdinů použít. Plus je tu univerzální pravidlo každého plenitele: „Když nevíte, jak začít, zabijte klerika.“

Ačkoliv je občas ubíjející sledovat vývojáře, jak se probírají schopnostmi, ve skutečnosti vypadá Expeditions: Viking skvěle. V první řadě je vizuální zpracování velmi detailní, akce postav odpovídají tomu, co dělají, takže když lučištník používá schopnost na vystřelení několika šípů, pěkně sahá do toulce pro jeden za druhým. Míra detailu se promítá i do vybavení apod.

zdroj: tisková zpráva

Z taktického hlediska je vidět, že možností, jak přistupovat k jednotlivým bitvám bude spousta. Předvedený je narychlo splácaný plán a podle toho i jeho provedení vypadá. Zase ale můžete vidět hořícího berserkera s obrovskou sekerou, který má přízvisko Mírumilovný. Na hru se tak vážně těším, protože je zjevné, že tradiční RPG části doplňuje hutný soubojový systém, který vám nic neodpustí. Rozhodně ne hrátky s ohněm. Čekat ale nebudu muset dlouho, Expeditions: Viking vyjde 27. dubna.

Nejnovější články