PlayerUnknown’s Battlegrounds vyjde na PC za pár dní, hrát už můžete i na Xbox One
zdroj: tisková zpráva

PlayerUnknown’s Battlegrounds vyjde na PC za pár dní, hrát už můžete i na Xbox One

12. 12. 2017 12:07 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Museli byste rok 2017 strávit někde v podzemním bunkru na Sibiři, aby vás tenhle fenomén úplně minul, a ani to by vám možná nepomohlo. PlayerUnknown’s Battlegrounds, familiárně zvaná PUBG, s 24 miliony prodaných kopií od letošního března naprosto ovládla PC scénu a nyní přichází dobýt i tu konzolovou. S novou platformou dojde také na novou mapu, zbraně a vozidla, které vám mají pomoct dosáhnout na vytoužené kuře k večeři.

Pro případ, že by vám princip tohoto battle royale nebyl známý: stovka hráčů vyskočí z letadla do vymezeného prostoru, který se postupně zmenšuje, poslední přeživší vyhrává. Jednotlivé zápasy obvykle netrvají víc než půl hodiny a každý je naprosto unikátní, což vysvětluje masovou oblibu PUBG jak u hráčů, tak u streamerů.

Na Steamu ho v jednu chvíli hrály až 3 miliony lidí současně, přitom jde zatím stále pouze o předběžný přístup. Plná verze PlayerUnknown's Battlegrounds přitom na PC vychází už příští týden, 20. prosince, spolu s novou pouštní mapou Miramar a několika zbraněmi a vozítky, včetně ulítlého vodního skútru vyrobeného ze dřeva.

zdroj: Vlastní

Tým tvůrců PUBG Corporation si pod svá křídla vzal Microsoft a jejich vztah prý překračuje hranice toho běžného vydavatelského. Jak by taky ne, když je v jeho nejlepším zájmu, aby PUBG neopustila hranice Windows a Xbox One. Microsoft vyčlenil speciální tým, který má na konzoli zajistit maximální optimalizaci a příjemné hraní na gamepadu.

Zda se jim to povedlo, můžete koneckonců vyzkoušet už dnes, protože došlo ke spuštění Xboxových serverů hry. Na rozdíl od PC verze si ta na Xbox One ještě nějaký čas v early accessu pobude, ale časem by se měly sejít v jednom bodě. S tím souvisí i meziplatformové zápasy, které zatím možné nejsou, ale vývojáři se o ně podle svých slov velmi zajímají. Rozhodně to nevypadá, že by se rozjetý vlak PUBG měl v nejbližších měsících zastavit, spíš se zdá, že teprve začíná nabírat tu opravdovou ďábelskou rychlost. 

Nejnovější články