Pirátský sandbox Caribbean! vychází znovu ve vylepšené verzi Blood & Gold
zdroj: tisková zpráva

Pirátský sandbox Caribbean! vychází znovu ve vylepšené verzi Blood & Gold

11. 12. 2015 11:36 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Je to Mount & Blade, ale místo středověku se odehrává ve zlatých dobách pirátství v Karibiku. Původní Caribbean! stavěla na stařičkém enginu zmíněného vynikajícího snadboxu, ale hratelností šlo o velmi problematický titul. Bugy, nedodělky a přešlapy hru sužovaly a zdálo se, že nemá šanci na úspěch. Tvůrci z malého týmu Snowbird se však nevzdali a zabojovali o druhou šanci, kterou má být pro ně, pro majitele původní verze, ale i pro nové hráče vylepšená verze s názve Blood & Gold: Caribbean!, která právě vyšla.

Ačkoliv se jedná o samostatný titul, který najdete na Steamu i GOG, majitelé původní verze už dostali Blood & Gold: Caribbean! zdarma. Samozřejmě se nabízí otázka, zda má cenu novou verzi chtít, ale podle prvních reakcí si vývojáři dali opravdu záležet a Blood & Gold je výrazně vylepšená původní hra, kterou už není utrpení hrát - naopak. Alespoň pokud máte rádi otevřenou hratelnost typu Mount & Blade, piráty a přivřete oko nad letitým enginem.

Kromě odstraněných bugů přinesla vylepšená verze spoustu novinek přímo ve hře. Zvýšil se počet startovních archetypů, počet skillů u postavy, v tavernách dostáváte nové mise, můžete hrát Blackjack (a podvádět u něj), při zajetí můžete naplánovat (trochu) ozbrojené povstání otroků a pokusit se své věznitele přemoci. Velkých změn se dočkala i správa vaší lodi a flotily. Těch nyní můžete mít několik, přepracována byla i práce s osobním inventářem a lodním nákladem. Prostě, jak se zdá, druhý pokus vyšel a pokud nemáte původní hru, můžete si Blood & Gold: Caribbean! pořídit za 17 eur.

zdroj: Archiv

Nejnovější články