PC verze tahového RPG The Banner Saga 2 vyjde 19. dubna
zdroj: tisková zpráva

PC verze tahového RPG The Banner Saga 2 vyjde 19. dubna

24. 3. 2016 10:35 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Exkurze studia Stoic do žánru RPG říznutých tahovou strategií v podobě The Banner Saga se dočká pokračování dříve než mohli fanoušci doufat. The Banner Saga 2 totiž vyjde na PC už 19. dubna. Původně sice byla hra plánovaná už na minulý rok, ale vzhledem k tomu, že vývojáři poměrně zarputile mlčeli a oficiální stránky pustly zmínkami o druhém dílu, málokdo čekal, že vydání je necelý měsíc vzdálené.

Odhalení termínu vydání ovšem neznamená, že víme o mnoho víc o samotné hře. Základ asi zůstane stejný, půjde tedy o strastiplné putování se skupinkou Vikingů mixovaných s obry. Během hry se vzájemně prolínají zásadní volby v RPG pasážích s tahovými souboji na čtvercové mapě. Rozhodnutí mimo boj jsou většinou stejně důležitá jako ta v boji, protože nerozvážný krok vás může stát důležitého bojovníka.

Druhý díl hráče zavede na nový kontinent a bude pokračovat v zápletce prvního dílu, který byl ukončený dost otevřeně. Bylo jasně vidět, že Stoicové s první hrou počítali jako s první kapitolou rozmáchlého příběhu, kde jde o víc, než obranu fantaskního vikinského světa před zlem v podobě možná ne až tak nelidských Dredgů. Rozmach celé zápletce dodá i nová rasa, takzvaní horseborn, tedy kentauři. Středobodem putování by měla být řeka, po níž se vaše výprava plaví. Stále ale nevíme nic víc, byť samozřejmě můžeme očekávat stejně půvabné vizuální provedení a hudební doprovod z pera Austina Wintoryho.

The Banner Saga 2 už má svou stránku na Steamu, kde se i dočtete, že vás vyjde na 20 dolarů. Jelikož hra bude respektovat vaše rozhodnutí z prvního dílu, doufám, že k dispozici bude nějaký počáteční editor, protože jsem hru nakonec dokončil na tabletu - ne na PC. Dvojka totiž zatím na tablety s jistotou nemíří. Naopak ale v létě vyjde na Xbox One a PlayStation 4, kde v lednu vyšel i první díl.

zdroj: Archiv

Nejnovější články