Nintendo v červenci vydá novou verzi svého handheldu jménem New 2DS XL
zdroj: tisková zpráva

Nintendo v červenci vydá novou verzi svého handheldu jménem New 2DS XL

28. 4. 2017 13:00 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

V Nintendu slibovali, že se na rodinu svých 3DS handheldů po vydání konzole Switch nevykašlou, ale bylo klidně možné, že půjde o prázdnou rétoriku. Inu, není tomu tak. 28. července totiž vyjde New Nintendo 2DS XL. Vyjde vás na 150 dolarů a jak už naznačuje název, stereoskopického 3D se tady nedočkáte. Zato zde však najdete nejnovější vymoženosti jako C-pad, podporu figurek či karet amiibo, a samozřejmě také podstatně vyšší výkon, než v případě původního 2DS z roku 2013.

Nové 2DS vyjde ve dvou barevných variantách – tyrkysové a černé, nebo bílé a oranžové. Zajímavější než estetická stránka je ale otázka, co si na chystaném handheldu zahrajete. Odpověď je, že okamžitě po vydání bude k dispozici široká nabídka her dostupných pro celou rodinu Nintendo 3DS, a kromě toho se dočkáte ještě tří dalších titulů, které vyjdou souběžně s novým přístrojem.

První z nich je 2D plošinovka Hey! PIKMIN, která zavede kapitána Olimara na výpravu za posbíráním Sparklia, materiálu potřebného k pohonu jeho ztroskotané lodi. Miitopia, duchovní nástupce Miitomo a Tomodachi Life, je zase lehkovážné RPG, v němž budete spravovat tým i vztahy mezi jeho jednotlivými členy.

zdroj: Vlastní

A pak je tu očekávaná Dr Kawashima's Devilish Brain Training: Can you stay focused? Strašlivý název pro nadějně vypadající logickou hru, která před vás postaví hromadu nejrůznějších cvičení za účelem tréninku soustředění a koncentrace. Jedno ze cvičení, „Ďábelské výpočty“, vás vyzývá, abyste si pamatovali řešení předchozího matematického problému a zároveň řešili jiný. V další variantě jménem „Ďábelské myši“ zase musíte souběžně pozorovat dráhu hlodavců na útěku před kočkami. Obtížnost všech 30 výzev se bude snižovat či zvyšovat v závislosti na vašich výkonech.

Nintendo je po skvělém výkonu konzole Switch nejspíš pořádně namlsané na další velké úspěchy. V červenci uvidíme, zda jim k nim dopomůže i New Nintendo 2DS XL.

Nejnovější články