Minecraft vyjde (?!) ve stejný den jako TES V: Skyrim
zdroj: tisková zpráva

Minecraft vyjde (?!) ve stejný den jako TES V: Skyrim

8. 4. 2011 10:43 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Poslední hra, od níž bychom měli čekat pevný termín vydání finální verze je ta, která už dlouhé měsíce funguje a svůj úspěch založila z části i na tom, že je hráčům ke koupi nabízena jako nehotová. Řeč je samozřejmě o švédském zázraku jménem Minecraft s více než 1,8 milionem platících hráčů, kteří Markusu Perssonovi přinesli (doposud) tržby ve výši zhruba 23 milionů Euro.

Tato čísla dodala zcela evidentně tvůrcům z Mojangu, a Perssonovi obzvlášť, odvahy a posílila jejich důvěru v sebe samé – Minecraft totiž vyjde 11. listopadu 2011, tedy ve stejný den jako The Elder Scrolls V: Skyrim. Není to náhodně zvolené datum, naopak bylo vybráno záměrně – je na první pohled hezké a snadno zapamatovatelné a Persson se svými kolegy chce ukázat, že „my můžeme také“. Jinak řečeno, potvrzují tím svůj statut nezávislých vývojářů. Persson však přiznává, že se na Skyrim těší a tím, že Minecraft vyjde ve stejný den, pak bude mít čas se novému RPG od Bethesdy více věnovat.

Stane se však ve skutečnosti něco podstatného, až Minecraft 11. listopadu vyjde? Podle Perssonova blogu vlastně ani ne, ze hry jen zmizí nálepka beta. Přidávání nového obsahu i funkcí a obecně řečeno péče o hru, bude probíhat stejně jako doposud. Jen se dá možná čekat, že od 11. listopadu Minecraft zase podraží, jak už se stalo jednou při přechodu z alfa na beta verzi. Sledujte blog a všechno se včas dozvíte. V mezičase můžete vyhlížet nové efekty sněhu a deště, které by se měly ve hře zjevit společně s verzí 1.5, o jejímž vydání pro změnu nemáme vůbec páru.

 

Nejnovější články