Izometrické RPG Balrum zahřeje u srdce fanoušky starých (dobrých) časů
zdroj: tisková zpráva

Izometrické RPG Balrum zahřeje u srdce fanoušky starých (dobrých) časů

25. 3. 2016 16:00 | Novinky | autor: Adam Homola |

Izometrické RPG Balrum začali dva kamarádi ve studiu Balcony Team vytvářet před několika lety a v polovině roku 2013 si vyzkoušeli zájem hráčů na Kickstarteru. Úspěšně, když na vývoj vybrali přes 50 tisíc dolarů. A nyní, o necelé tři roky později, se zdá, že zažívají úspěch znovu. S menším zpožděním oproti původnímu plánu vydali Balrum na Steamu pro Windows, Mac a Linux, a jejich prvotina zatím sbírá samé pozitivní ohlasy.

Tvůrci se v souvislosti s Balrum odkazují na klasická izometrické RPG s tím, že prozkoumávání údajně obřího otevřeného světa okořenili o tahové souboje. Navíc se hra nebere nijak vážně, proto by na vás měla během hraní čekat celá řada úkolů s komickým či humorným zadáním.

Ve světě Balrum se střídá den a noc, NPC i nepřátelé žijí vlastními životy a vás čeká to samé. Vedle prozkoumávání a soubojů je ve hře i volný systém pro stavění budov -  je jen na vás, jak, kde a co postavíte. Žádné přednastavené šablony ve hře nenajdete. Ke svému baráčku si navíc můžete postavit farmu a chovat prasata nebo pěstovat plodiny.

zdroj: Archiv

Balrum navíc obsahuje i survival prvky, takže musíte někde odpočívat a jíst, jinak vám hrozí smrt. Když se ale zrovna nestaráte o přežití, můžete se přidat k některé z guild a vůbec se proplétat rozvětveným nelineárním příběhem.

Balrum najdete na Steamu za tímto odkazem. Případně se můžete podívat i na Kickstarter a porovnat původní záměr s výslednou hrou.

Nejnovější články