Indiánský Conquest of Paradise k Europa Universalis IV vyjde v půlce ledna
zdroj: tisková zpráva

Indiánský Conquest of Paradise k Europa Universalis IV vyjde v půlce ledna

16. 12. 2013 11:23 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Paradox nakonec vydá velký datadisk Europa Universalis IV: Conquest of Paradise14. ledna, což ale vlastně není zase tak daleko, takže není třeba si nějak zoufat. Základní fakta o rozšíření se totiž nemění. Oproti původní hře dostanete možnost zahrát si za notně vylepšené nebo spíše modifikované indiánské kmeny.

Jak vám vysvětlí vývojářský deníček uvnitř článku, díky pozměněnému systému vylepšení už nebude hra za americké domorodce zdlouhavá kvůli pomalému výzkumu. Velmi zajímavě zní systém migrace, kdy se sice vzdáte svých budov, ale zase dostanete výrazné bonusy díky migraci.

Bude pak jen na vás, zda zvolíte budování jedné říše či státu, nebo budete raději migrovat po kontinentu. Až vás napadnou sousedé nebo chamtivá banda ze zámoří, odpovědí pak bude možná utvoření kmenové konfederace, což je ekvivalent defenzivního spojenectví.

Proti vlezlým Evropanům toho jistě bude třeba. Ve výsledku je celá nabídka velmi lákavá. Osladit puritánům první Díkůvzdání špetkou šípů, nabídnout jim místo krocana kamennou sekeru nebo Španělům s Portugalci za zvuků Morriconeho hudby vysvětlit, že tak snadné to s těmi misiemi nebude.

...

Ale nepůjde jen o indiány. Evropské provincie budou v Novém světě vytvářet koloniální národy, které se budou vyvíjet v nové státní útvary. Budete se klidně moci zhostit role mateřského národa, který vede rozsáhlou kolonizaci a pere se o prostor s dalšími podobnými říšemi. Takže o politikaření, války a obchod tu nouze nebude.

Smarty.cz

Nejnovější články