Frostpunk od tvůrců This War of Mine zavede hráče do ledové steampunkové pustiny
zdroj: tisková zpráva

Frostpunk od tvůrců This War of Mine zavede hráče do ledové steampunkové pustiny

30. 8. 2016 11:45 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Napjaté čekání, s čím příště přijdou autoři výtečného válečného dramatu This War of Mine, je u konce. Varšavské studio 11 bit oznámilo Frostpunk – hru, ve které se steampunk střetává s věčně zamrzlým, nepřátelským světem. A podle všeho to nebude o moc veselejší záležitost, než umírání civilistů ve válkou zničeném městě.

Co by si lidé počali, kdyby všechno kolem nich pokrývala neproniknutelná vrstva ledu a slovo „teploměr“ by byla čistá ironie? Přece by zkrotili sílu páry a vytvořili podivuhodné stroje, které jim pomůžou přežít. To dá rozum. Jenže to v žádném případě není ta jediná změna oproti současnému sociálnímu řádu. Protože ještě víc než výstavy tropických rostlin a turnaje v plážovém volejbale utrpí slušnost, morálka a hodnota lidského života.

zdroj: Archiv

Depresivní Poláci z 11 bit prostě nemůžou jinak. Co by to bylo za hru, kdyby nezkoumala podstatu lidstva, lidství, lidskosti? Jedná se o další zastávku na cestě zabývající se tím, kam až nás dotlačí touha přežít. Zajímavé! Jenže zatím bohužel taky to jediné, co víme. Tedy kromě toho, že 11 bit si pro svůj nejnovější projekt vybrali trochu podivné jméno. Frostpunk zní spíš jako pouliční mlátička s náctiletým Sub-Zerem, než filozofická sonda do hlubin společnosti. Ale budiž. Teď jen aby co nejdřív vyšly najevo nějaké další podrobnosti. Třeba na jakých platformách hra v příštím roce vyjde...

Nejnovější články