Budovatelský sandbox Scrap Mechanic prověří v lednu vaše kutilské schopnosti
zdroj: tisková zpráva

Budovatelský sandbox Scrap Mechanic prověří v lednu vaše kutilské schopnosti

26. 11. 2015 16:55 | Novinky | autor: Adam Homola |

Hračičky a kutily mezi vám by mohla zaujmout sandboxová záležitost Scrap Mechanic, která vyjde 20. ledna 2016. Zatím v programu předběžného přístupu na Steamu, ale i tak hned v první verzi nabídne multiplayerový mód, který bude obsahovat přes 100 součástek, s jejichž pomocí můžete skládat a budovat všechno možné od přístřeší až po roztodivná vozidla.

Tvůrci pracují také na módu Survival, který do hry přidají někdy v průběhu příštího roku. Měl by posunou Scrap Mechanic blíže ke klasickým survival hrám, jen s onou konstrukční vrstvou. Tu zase dobře znáte třeba z Kerbal Space Program, z jehož systému propojování a konstrukce věcí si vzali tvůrci Scrap Mechanic nemalou inspiraci.

zdroj: Archiv

V první verzi early access verze bude "návod" obsažený přímo ve hře a jak to všechno funguje v základu ukazuje video někde okolo. Jeho hlavním tématem jsou raketové motory, díky kterým uděláte vozidlo téměř z čehokoliv. Stačí na nějakou konstrukci přilepit motory, spárovat je třeba s volantem, přiřadit jim klávesy a hurá do akce.

Na záběrech videa uvidíte místní variaci na auto, vznášející se plošinu, helikoptéru a pak jakousi létající věc. Vývojáři vás navíc provedou procesem stavění a propojování motorů s ostatními prvky konstrukce tak, abyste se svým strojem nenapálili do nejbližšího stromu. Oficiální web hry najdete za tímto odkazem - v sérii videí se můžete podívat, podle jaké logicky má vlastně spojování součástek do celků fungovat.

Nejnovější články