V Gas Powered Games se propouštělo, ale situace už je lepší
zdroj: tisková zpráva

V Gas Powered Games se propouštělo, ale situace už je lepší

21. 1. 2013 11:36 | Byznys | autor: Petr Poláček |

Z Kickstarterové kampaně RPG/RTS Wildman od Gas Powered Games se stává vpravdě reality show, jaká se možná v minulosti udála v herní branži už milionkrát, ale málokdy přímo před zraky hráčů a nikdy s jejich přímým zapojením. Chris Taylor v tomto video updatu na Kickstarteru vysvětloval, proč musel dát výpověď nemalé části svého týmu a na rovinu se ptal lidí, co projekt Wildman podpořili, jestli má vůbec s KS kampaní pokračovat, nebo to celé típnout, složit stan a jít hledat práci jinam.

Jak Taylor vysvětluje, musel dát celkem čtyřicíti lidem výpověď proto, aby neriskoval jejich živobytí kvůli Kickstarter kampani. Taylor původně tvrdil Gamasutře, že firmě dochází peníze, a kdyby se náhodou Kickstarter kampaň nepodařila, tak by hrozilo, že bude nucet zavřít krám a nebyly by pak peníze na vyplacené dostupného a dalších peněz, na které mají zaměstnanci nárok. To, že některé z nich poslal na nucené volno už nyní, umožnilo Taylorovi, aby vyplatil vše, nač mají nárok. A když Taylor s Wildmanem na Kickstarteru uspěje, tak se všechny vyhozené pokusí najmout zpět, pokud budou chtít a nebudou mít práci jinde.

Vzhledem k tomu, že většina přispěvatelů na projekt Wildman byla proti tomu, aby kampaň této hry skončila, Taylor se rozhodl pokračovat. A jak vysvětlil pro Polygon, nápad s ukončením kampaně prý nebyl jeho – byla to rada kamaráda z herní branže, který jej varoval, že neúspěšná KS kampaň by mohla poškodit jeho pověst v byznysu.

Jakoby měl talent pro názorové a postojové kotrmelce, po zveřejnění emotivního videa a propuštění svých lidí, a po reakci přispěvatelů na Kickstarteru, se Taylor vyjádřil, že situace nyní vypadá mnohem lépe, myšleno pro firmu a její přežití, i kdyby Kickstarter náhodou nevyšel. Což snad zatím nehrozí, soudě dle propočtů na Kicktraqu, stránce, která sleduje trendy projektů na Kickstarteru a snaží se dle nich poukázat, jakou má projekt šanci na zaplacení, nebo ne. V případě Wildmana by to na základě trendů z Kicktraqu mělo být o prsa, kuřecí… V této chvíli Taylor a spol. vybrali na Wildman necelých 270 tisíc dolarů, cílová částka je přitom 1 100 000 dolarů. Do konce kampaně zbývá 25 dní.

Nejnovější články