SOE ruší špionážní MMO The Agency a propouští
zdroj: tisková zpráva

SOE ruší špionážní MMO The Agency a propouští

1. 4. 2011 11:22 | Byznys | autor: Petr Poláček |

Zvěsti o masivním propouštění v Sony Online Entertainment, které skrze svůj twitter šířil nedávno George Broussard (ten pán, co nebyl schopen dodělat Duke Nukem Forever) se nakonec potvrdily. V oficiálním vyjádření SOE světu sděluje eliminaci 205 pracovních pozic napříč trojicí studií v Denveru, Seattlu a Tusconu.

Co je pro nás všechny asi mnohem důležitější (propuštěným přejeme, aby rychle něco našli), v souvislosti s propouštěním došlo ke zrušení dlouho vyvíjeného akčního MMO The Agency. Hra byla představena už v roce 2007 a jednou z lokací, kde se měla odehrávat, byla i Praha. Několikrát jsme hru viděli na E3 výstavách, při každé příležitosti vypadala trošku jinak a směřovala poněkud jiným směrem, což značí, že se na ní střídali různí vývojáři a obecně asi v SOE nebylo jasné, co s hrou chtějí dělat.

Zrušení projektu tedy dává smysl. SOE se dle prohlášení hodlá soustředit na vývoj nových a rozvoj stávajících titulů pod značkami PlanetSide a EverQuest, což je vlastně dobře. Zejména plánované znovuzrození online FPS PlanetSide nás velmi zajímá.

Nejnovější články