Propuštění testeři Dragon Age: Dreadwolf budou protestovat před kancelářemi Bioware
zdroj: BioWare

Propuštění testeři Dragon Age: Dreadwolf budou protestovat před kancelářemi Bioware

7. 11. 2023 16:00 | Byznys | autor: Ondřej Partl |

Letošní rok se ve videoherním průmyslu nese ve znamení velkého propouštění. Například v srpnu se zhruba 50 zaměstnanců zbavilo studio BioWare, které aktuálně pracuje na Dragon Age: Dreadwolf. Kromě toho se společnost rozhodla zrušit smlouvu s firmou Keywords, která zajišťovala testery už pro Mass Effect Legendary Edition a následně i pro chystané fantasy dobrodružství.

Kvůli neobnovení kontraktu došlo k propuštění i těchto testerů, kteří se dnešním dnem rozhodli protestovat před kancelářemi BioWare v kanadském městě Edmonton (děkujeme webu Game Developer).

Jejich požadavkem je, aby jim Keywords znovu obnovilo pracovní poměr a pokračovalo s nimi ve vyjednávání ohledně lepších pracovních podmínek. Protestující současně označují propouštění za snahu o rozbití jejich odborů, které v minulém roce úspěšně založili. A jelikož Keywords neoplývá žádnými prostory, před kterými by mohli vyjádřit svůj nesouhlas, rozhodli se jít před BioWare.

To se zrovna dvakrát nezamlouvalo v Electronic Arts, které se snažilo nespokojené zaměstnance přesvědčit, aby protest uskutečnili na jiném místě, přičemž hlavně upozorňovalo, že nespokojenci vlastně nikdy fyzicky nepracovali v kancelářích BioWare. Vydavatelství kontaktovalo i Komisi pro pracovní vztahy provincie Alberta, která se však nenechala zviklat a postavila se na stranu zaměstnanců. Pro ně se to rovnalo důležitému „vítězství“.

„Doufáme, že společnost Keywords a odbory budou schopny vyřešit své neshody, ale BioWare v tomto procesu nehraje žádnou roli. Domníváme se, že jakékoli aktivity namířené proti našim kancelářím jsou scestné, protože společnost BioWare není do vyjednávání nijak zapojená a Epcor Tower nikdy nebylo pracovištěm zaměstnanců společnosti Keywods,“ zní oficiální prohlášení EA pro web Kotaku.

Zároveň si firma nadále stojí za tím, že neobnovení smlouvy s Keywords nemá nic společného se založenými odbory jejich zaměstnanců. A nepůjde navíc o jediný rozruch, propuštění zaměstnanci přímo z BioWare ještě k tomu chystají žalobu kvůli nedostatečné výši odstupného.

Nejnovější články