Origin expanduje: nabídku rozšíří hry od 11 firem
zdroj: tisková zpráva

Origin expanduje: nabídku rozšíří hry od 11 firem

24. 1. 2012 18:30 | Byznys | autor: Petr Poláček |

Vztah Steamu a Originu, potažmo EA a Valve už řešit nebudeme – je to příliš zamotané a nemá to cenu, budoucnost ukáže, jak se to má. Jisté je, že EA se snaží, seč může Origin dále profilovat jako globální distribuční platformu (tedy přímou konkurenci Steamu), kde uživatelé najdou jiné hry, než jenom ty od EA. Svědčí o tom fakt, že se už minulý rok na Originu zjevily vybrané tituly od Capcomu (třeba Dead Rising) a THQ, které nyní budou následovat tituly od další jedenáctky vydavatelů.

Nechybí mezi nimi Trion World (Rift), Robot Entertainment (Orcs Must Die), CD Projekt RED (Zaklínač), Freebird Games (To the Moon), Recoil Games (Rochard), Autumn Games, 1C Company (King’s Bounty), inXile entertainment (Bard’s Tale), Paradox Interactive (Magicka), Core Learning a N3V Games (dříve Auran – série Trainz).

Jako první se na Originu usadí oblíbená onlineovka Rift ve dvou edicích, jejíž koupě bude po omezenou dobu odměněna vybranými bonusy. Hry od zbylých uvedených vývojářů a distributorů na Originu začnou vyskakovat v následujících měsících, a přestože oproti nabídce na Steamu je to jako plivnutí do Tichého oceánu, tak nesmíme zapomínat na fakt, že i Steam kdysi dávno začínal s několika tituly. Ano, doba je sice jiná, konkurence je v oblasti digitální distribuce her veliká, ale EA není žádná garážová firma a má svaly (výklad nechám na vás) na to, aby se prosadila. Není snad třeba říkat, že jakákoli konkurence je pro hráče dobrá a vítaná.

Nejnovější články