JoWood zrušil tvůrce Soldnera a Transport Giantu
zdroj: tisková zpráva

JoWood zrušil tvůrce Soldnera a Transport Giantu

27. 1. 2005 16:16 | Byznys | autor: Redakce Games.cz |

Někteří čtenáři Tiscali Games se nad tím podivovali v diskusních fórech - jak může vzniknout datadisk pro hru, která se moc dobře neprodávala a kritiky byla přijata vlažně? A měli pravdu, neboť takový postup je minimálně zvláštní.

Abyste byli v obraze, mluvíme o vojenské taktické akci Soldner: Secret Wars, pro kterou se minulý týden ohlásil přídavek a rodil se dokonce i plnohodnotný druhý díl. Akcionáři rakouského JoWoodu se už na to ale nemohli dále dívat a před týdnem odvolali dosavadního šéfa a zakladatele firmy Andrease Toblera, který byl zodpovědný za prodeje, marketing i řízení výroby, avšak nesplnil cíle pro rok 2004.

Jeho nástupcem v čele JoWoodu se stal Dr. Albert Seidl, který pod tíhou červených čísel a nutnosti restrukturalizace ihned rozhodl o zavření dvou neperspektivních vývojářských studií. Po dokončení brzy vycházejících datadisků Marine Corps a Down Under tedy zavřou své dveře nejen Wings Simulations (autoři Soldnera či staršího tankového simulátoru Panzer Elite), ale i Ebensee (tvůrci budovatelsko-dopravní strategické série Transport/Industry Giant). Zůstane z nich zachováno jen malé jádro týmu pro zajišťování patchů a technické podpory. Do budoucna by se JoWood chtěl soustředit především na žánr real-time strategií (Spellforce), RPG (Gothic) a sportovní simulace (Ski Racing).

zdroj: PCGames

jd

Nejnovější články