Husitské RPG Dana Vávry platí Bakala, vyjde pro nové konzole
zdroj: tisková zpráva

Husitské RPG Dana Vávry platí Bakala, vyjde pro nové konzole

3. 1. 2012 12:08 | Byznys | autor: Petr Poláček |

Při oznámení založení studia Warhorse Daná Vávry a Martina Klímy jsme se toho moc nedozvěděli. Snad jen, že tvůrci mají rádi otevřené a realistické herní světy a dle teaser obrázku jsme se mohli domnívat, že hra bude zasazena, nebo se bude inspirovat, husitskými bitvami 15. století. A tato domněnka byla správná, jak potvrzuje článek v magazínu E15. Ten krom jiného odhaluje, že celý projekt (tedy i založení studia) financuje skrze společnost Prague Game Studios odhadovanou částkou 70 milionů korun manželka známého českého miliardáře Zdeňka Bakaly, Michaela Maláčová.

Dle vyjádření pro E15 považuje Maláčová průmysl počítačových her za velmi perspektivní a věří ve vysokou návratnost prostředků. Rovněž potvrzuje, že prvním titulem studia Warhorse bude „RPG hra, která se inspiruje husitskými bitvami 15. století“. Hra by dle slov Maláčové měla vyjít v roce 2015 na dosud neohlášených platformách PlayStation 4 a Xbox 4000 (o PC zmínka nepadla) a prozatím nemá distributora. A přestože názvy oněch doposud neohlášených konzolích bychom asi měli brát s rezervou (v Microsoftu asi nechtějí dělat vysavače :), tak předpokládaný termín vydání bude v této chvíli zřejmě realistický odhad. A ještě to není všechno.

Maláčová neprozradila přesnou výši investice do PGS. Ona částka ve výši 70 milionů korun je tedy odhadovaná – jinak řečeno, hovoří se o ní v herním éteru. Maláčová jen uvedla, že se pohybuje v řádech stovek tisíc eur a její celková výše se bude odvíjet od způsobu distribuce. Investice to tedy není konečná. Formálně patří Prague Game Studios Zdeňku Bakalovi, který je v obchodním rejstříku zapsán jako 70% vlastník, 13 % pak patří Martinu Klímovi (dříve Altar Interactive) a zbylých 17 % Danu Vávrovi. V současnosti pracuje ve studiu 15 vývojářů, do konce roku by se prý jejich počet měl navýšit na 25.

Pro Maláčovou, respektive Bakalu není investice do PGS první herní aktivitou. V rámci společnosti Luxury Brand Management vlastní i 90% podíl v síti herních prodejen Gamescape, které se však s konceptem luxusních prodejen dlouhodobě nedaří na tuzemském trhu prorazit a dle zákulisních informací ji v letošním roce nečeká růžová budoucnost.

Nejnovější články