Herní hity září 2003 v USA, Británii i Německu
zdroj: tisková zpráva

Herní hity září 2003 v USA, Británii i Německu

26. 9. 2003 10:10 | Byznys | autor: Redakce Games.cz |

S příchodem září začala nejen škola, ale spustila se i menší lavina celkem zajímavých...

S příchodem září začala nejen škola, ale spustila se i menší lavina celkem zajímavých herních titulů, z nichž některé dokázaly dokonce sesadit dlouhodobé prodejnostní stálice. Ve Spojených státech nyní kraluje přídavek Battlefield 1942: Secret Weapons of WWII, následovaný datadiskem Lost Dungeons Of Norrath k populárnímu MMORPG EverQuest. Trojku okupuje microsoftí Flight Simulator 2004: A Century of Flight, který ale v USA vyšel již koncem července. Po klasice The Sims a zvýšené poptávce po Battlefield 1942, související s novým datadiskem ale v nejlepší desítce nenarazíte na nic překvapivého. Pokud vás zajímá, jaké hry šly ve Státech nejvíce na odbyt v průběhu celého srpna, mrkněte na tento žebříček.


USA (NPD Techworld, k 13.9.):
1. Battlefield 1942: Secret Weapons
2. EverQuest: Lost Dungeons Of Norrath
3. MS Flight Simulator 2004: Century Of Flight
4. The Sims Deluxe
5. Battlefield 1942
Německo (GfK, 37. týden):
1. Battlefield 1942: Secret Weapons
2. Gothic 2: Die Nacht des Raben
3. Fluch der Karibik (Pirates of the Caribbean)
4. Black & White

Velká Británie (ELSPA, k 20.9.)
1. SW: Jedi Knight: Jedi Academy
2. The Sims: Superstar
3. Championship Manager 4
4. Medieval: Total War
5. The Sims
6. MoH: Allied Assault Deluxe
7. Conflict: Desert Storm 2
8. Battlefield 1942: Secret Weapons
9. Rugby 2004
10. The Sims: Unleashed

V Německu se sice první místo od toho v Americe neliší, nicméně další pořadí je už úplně rozdílné. Stříbro získal datadisk ke Gothic II s podtitulem Die Nacht des Raben, který ale zatím vyšel pouze v německy mluvících zemích. Třetí pozice náleží hře Fluch der Karibik, nebo-li Pirates of the Caribbean. Na čtyřku se překvapivě vrátila Black & White, která byla mimochodem nedávno na GameSpy vyhlášena jako nejvyhypovanější a nejpřeceňovanější hra historie. Pokud by vás zajímaly i další pozice, pak vězte, že do první desítky se vešel MS Flight Simulator 2004, Warcraft III i jeho datadisk Frozen Throne nebo C&C: Renegade.

Máme tu rovněž nejnovější výsledky z Británie, kde Star Wars: Jedi Knight: Jedi Academy suverénně vylétla z nuly rovnou na jedničku. A aby toho nebylo málo, vešly se do první desítky i další dvě novinky, jmenovitě Conflict: Desert Storm 2 a Rugby 2004. Na 12. místě, které už naše tabulka neuvádí, se usídlil nový Tron 2.0, právě vydaná stealth akce Great Escape si vysloužila sedmnáctku. Jeden z největších poklesů, a to nejen v Británii, zaznamenala Republic: The Revolution. Po 4 týdnech v tamní hitparádě se z 8. místa propadla až na 18.
zdroj: PR, HomeLan, Tiscali

kate

Nejnovější články