Doporučená cena PlayStation 4 v ČR a SR klesá na 9590 Kč a 350 euro
zdroj: tisková zpráva

Doporučená cena PlayStation 4 v ČR a SR klesá na 9590 Kč a 350 euro

21. 10. 2015 18:15 | Byznys | autor: Petr Poláček |

Oficiální zlevnění konzole PlayStation 4 dorazilo konečně i do ČR a SR. Doporučená maloobchodní cena základní verze PS4 s 500GB pevným diskem klesá v ČR z 10 990 na 9590 Kč a na Slovensku z 399 na 349,99 euro. Lze zároveň předpokládat, že obchody nějakou tu stovku či dvě z doporučené srazí na úkor svých marží.

V nabídce obchodů je ale samozřejmě i celá řada herních a hardwarových bundlů, kterých by se snížení ceny mělo rovněž v brzké době dotknout. Sony kupříkladu upozorňuje na svou řadu Ultimate Play Edition bundly, které krom jiného (hry) obsahují i verzi PS4 s 1TB diskem.

Prezident SCEE Jim Ryan komentuje snížení ceny s obvyklým sentimentem: „Těší nás, že můžeme nabídnout PS4 za skvělou cenu akorát v předvánočním čase, aby byla více dostupná širšímu okruhu zájemců v Evropě.“

Plácání se po zádech od Jima Ryana samozřejmě nepřekvapilo, což se dá říci o dalších příslibech z tiskové zprávy, která zmiňuje v prvé řadě rozšiřování ekosystému PS4. Znamená to podle Sony rozšiřování nabídky zajímavých her, uvedení virtuální reality PlayStation VR a nafouknutí služeb v rámci PlayStation Network. Ale co naplat, většina stávající i budoucích majitelů PS4 se stejně nejvíc těší na vydání Uncharted 4, ne nemám pravdu?

Nejnovější články