Victoria 3 ukazuje, že ne všechny problémy vyřeší zbraně. Někdy stačí opium
zdroj: Paradox Interactive

Victoria 3 ukazuje, že ne všechny problémy vyřeší zbraně. Někdy stačí opium

19. 4. 2022 17:43 | Bleskovky | autor: Václav Pecháček |

Victoria 3 je nejnovější velkolepou strategií od zkušeného studia Paradox, která se chystá na naše disky. Předtím, než se pokusíme ovládnout fascinující svět 19. století, ale vývojáře pořád čeká spousta práce, takže se prozatím musíme spokojit s vývojářskými deníčky. Jako například s tím nejnovějším:

zdroj: Paradox Interactive

Tohle video sedne vám, kteří konflikty neradi řešíte vojensky. Autoři vám totiž vysvětlí, že úplně stejně účinnou zbraní může být i obchod. Chcete ochromit a kolonizovat Čínu? Není nic snazšího než tam začít ve velkém dovážet opium, po kterém se čínští občané mohou utlouct, ačkoliv se jim to jejich vlastní vláda snaží zakázat. Chcete jako Británie ovládnout svět, ale nepřicházet o příliš velké množství rudokabátníků? Přesvědčte menší země, ať se přidají do vašeho sdíleného tržního systému, a tím pádem se vám v podstatě ekonomicky podrobí.

Victoria 3 zkrátka vypadá jako sen každého pořádného diplomata, obchodníka a intrikána, kterému sluší cylindr a cvikr. Kdy vyjde, zatím nevíme, ale bude to na počítačích včetně Game Passu.

Nejnovější články