Ubisoft chce pomocí eventů pro Riders Republic a Skull & Bones upozornit na klimatickou krizi
zdroj: Vlastní foto autora

Ubisoft chce pomocí eventů pro Riders Republic a Skull & Bones upozornit na klimatickou krizi

4. 7. 2022 14:42 | Bleskovky | autor: Šárka Tmějová |

Může hraní zachránit planetu? Vzhledem ke spotřebě elektřiny a mnoha dalším aspektům na tomhle koníčku nic moc zeleného není, vydavatelství Ubisoft nicméně oznamuje čerstvé partnerství s iniciativou Playing for the Planet, která vznikla v roce 2019 během klimatického summitu pod OSN za účelem propagace zelených témat pomocí videoher. Společně hodlají pořádat herní akce v titulech jako Riders Republic nebo v nadcházející pirátské akci Skull & Bones, kde upozorní na problémy spojené s probíhajícími změnami klimatu.

Někdy na konci letošního roku či na začátku toho příštího se hráči Riders Republic budou moct v herním světě setkat s devastujícími požáry. Stejně jako se přírodní katastrofy obvykle nehlásí předem, ani Ubisoft jejich zážeh nebude anoncovat dopředu. Namísto toho vás po přihlášení bude čekat spousta kouře, oranžové nebe, k bezpečnému pohybu budete potřebovat plynovou masku a společně s ostatními budete muset zabránit totální destrukci hořícího národního parku.

Náhodné události v rámci chystaného Skull & Bones zase mají upozornit na problémy sužující oceány jako nadměrný rybolov či znečištění. 

Nejnovější články