Série Final Fantasy pokořila milník 180 milionů prodaných kusů
zdroj: Square Enix

Série Final Fantasy pokořila milník 180 milionů prodaných kusů

11. 7. 2023 12:33 | Bleskovky | autor: Ondřej Partl |

Společnost Square Enix v nedávné zprávě slavnostně oznámila (děkujeme Noisy Pixel), že prodeje kompletní série Final Fantasy pokořily krásnou hranici 180 milionů prodaných kopií. Na metu se podařilo dosáhnout za necelých 36 let existence značky a vzhledem k tomu, že je série stále ve formě, se dá očekávat, že číslo pouze a jen poroste. Pomůže s tím i třeba nedávno vydané Final Fantasy XVI, které během prvního týdne prodalo 3 miliony kusů.

V kontextu nově oznámených čísel přišel s docela vtipným srovnáním web PC Gamer. Ten upozornil na to, že série aktuálně prodala stejné množství kopií jako samotné Grand Theft Auto V (podle posledních květnových statistik společnost Take-Two). Srovnání to samozřejmě není vyloženě férové, nicméně je rozhodně zajímavé.

Společně s tím ještě firma oznámila, že se v Japonsku v květnu a červenci příštího roku uskuteční speciální tematické muzikálové vystoupení ženského divadla Takarazuka Revue. Proto, jestli budete mít cestu do země vycházejícího slunce, můžete svou výpravu obohatit o neotřelý zážitek.

Nejnovější články