Fanouškovská teorie naznačuje, že datum vydání God of War Ragnarök není náhodné
zdroj: Sony

Fanouškovská teorie naznačuje, že datum vydání God of War Ragnarök není náhodné

7. 11. 2022 14:48 | Bleskovky | autor: Alžběta Trojanová |

Uživatelka Twitteru s přezdívkou EmManuDoll přišla se zajímavou teorií, proč si Sony Santa Monica vybrala právě 8. listopadu jako datum vydání God of War Ragnarök. Letos totiž v USA spadá na stejný den úplné zatmění Měsíce. Tenhle astronomický jev, kdy se Slunce, Země a Měsíc ocitnou v jedné přímce, a úplněk Měsíce je tak zastíněn planetou Zemí, se také označuje jako krvavý měsíc. Název vychází z faktu, že úplněk vypadá díky vrženému stínu krvavě rudý.

To je samo o sobě zajímavé, ale je tu ještě konkrétnější spojení přímo se skandinávskou mytologií. Podle ní totiž vlk Hati se svým bratrem Sköllem každý den pronásledují na obloze měsíc a slunce v naději, že je dopadnou a spolknou. V den, kdy se jim to povede, nastane Ragnarok. A právě takový den označuje podle EmManuDoll krvavý měsíc.

Zní to jako skvělá teorie, byť úplné zatmění Měsíce platí pouze pro Severní Ameriku. Stejně tak o datu vydání nejspíš rozhodovalo hlavně obchodní oddělení spíš než samotní vývojáři. I tak je to ale hezká teorie. Studio jako takové se k tomu nevyjádřilo, byť teorii na Twitteru sdílelo spolu se zamyšleným emoji.

Nejnovější články