Divák se soudí s Twitchem o 600 milionů kvůli „sexuálně sugestivním“ streamerkám
zdroj: Twitch.tv

Divák se soudí s Twitchem o 600 milionů kvůli „sexuálně sugestivním“ streamerkám

25. 6. 2020 15:33 | Bleskovky | autor: Šárka Tmějová |

Erik Estavillo na platformě Twitch sleduje skoro 800 žen a žádného muže. Po streamovací platformě Twitch žádá u kalifornského soudu 25 milionů dolarů (skoro 600 milionů korun) pro sebe a další předplatitele Twitch Prime Turbo.

Jako důvod k odškodnění uvádí, že služba dává prostor „příliš sugestivnímu a sexuálnímu obsahu“. Zároveň pro některé streamerky žádá doživotní zákaz streamování, včetně poměrně velkých jmen, kterými jsou Pokimane nebo Alinity.

Estavillo uvádí, že mu jeho zdravotní stav neumožňuje opustit vlastní dům, a Twitch je proto jednou z mála jeho možností zábavy. Zároveň prý trpí závislostí na sexu a viní z toho algoritmy Twitche, které ho údajně opakovaně vystavují sexuálně sugestivním ženám do té míry, že je nemožné se jim vyhnout.

V oboru žalování velkých herních firem není Estavillo žádným nováčkem – loni třeba žádal po Blizzardu 100 tisíc dolarů kvůli tomu, že dostal ban v Overwatchi. V roce 2009 zase považoval za dostatečný důvod k žalobě pocit, že jeho postava ve World of Warcraft chodí příliš pomalu a tím mu způsobuje zdravotní újmu. Od té doby podal žalobu třeba na Nintendo, Microsoft nebo Sony, obvykle s nulovým úspěchem.

Nejnovější články