Cities: Skylines II nejvíc tratí na tom, že ještě nepodporuje mody, myslí si šéfka studia
zdroj: Foto: se svolením Colossal Order / Cities: Skylines II

Cities: Skylines II nejvíc tratí na tom, že ještě nepodporuje mody, myslí si šéfka studia

27. 2. 2024 14:00 | Bleskovky | autor: Šárka Tmějová |

Budovatelská strategie Cities: Skylines II na tom není dobře. Nebyla na tom s optimalizací dobře při vydání na konci roku 2023, ale skrz absenci účinných oprav i nového obsahu si za poslední měsíc na Steamu vysloužila hodnocení spíše záporné (s 34 % kladných recenzí z více než 1 700). Oproti první hře, kterou v těchto dnech hraje zhruba dvojnásobek lidí, a která se může pochlubit velmi pozitivním hodnocením, je loňské budování města zkrátka otloukánek.

Své se k tomu na oficiálním fóru vydavatelství Paradox rozhodla říct šéfka studia Colossal Order, Mariina Hallikainen. Podle ní se tým snaží hru zlepšit, ale zároveň změny a opravy zkrátka nemůžou vzniknout hned. „Nejvíc litujeme toho, že pro hru zatím není k dispozici podpora modifikací. Pracovali jsme na ní od začátku projektu a záměrem bylo mít ji plně připravenou už při vydání. Podporu modifikace kódu, map a úprav assetů jsme plánovali tak, aby se daly naplno využít a mody se sdílely na jednom místě,“ vysvětlila Hallikainen.

Mody ale krátce před vydáním musely ustoupit optimalizaci, na kterou se přeorientovalo celé studio. S modifikacemi se tak v budoucnu pro Cities: Skylines II stále počítá, hra ale zkrátka vyšla jako nepřiznaný předběžný přístup.

Nejnovější články