Zběsilá akce Furi hráčům ukáže, kdo je tady "boss"
zdroj: tisková zpráva

Zběsilá akce Furi hráčům ukáže, kdo je tady "boss"

17. 5. 2016 16:24 | Video | autor: Aleš Smutný |

Jak by vypadala hra, kde jsou jenom souboje s bossy? Není to nijak revoluční myšlenka, pracovala s ní Shadow of the Colossus, fungovala dobře v Titan Souls a za svou ji vzala i adrenalinová akce Furi od francouzského studia Game Bakers. Hra vzdává hold japonským akčním hrám typu Devil May Cry či hrám od Platinum Games a prim tak budou hrát reflexy, přesné načasování protiútoků, pohybu a využití schopností hlavního hrdiny. Zásadním faktorem úspěchu však bude i trpělivost, protože souboje ve Furi nebudou hotové za minutku.

Na novějším ze dvou videí můžete vidět dvacetiminutovou pasáž, kde jsou boje s bossy proložené i dialogy a přesunem po herním světě. Druhé video ale ukazuje strhující řežbu, kdy hráč bojuje s jedním z nejtěžších nepřátel ve hře neskutečných deset minut, aniž by přitom byť jen jednou zemřel.

Tvůrci připomínají, že to je celkem výjimečný počin, za kterým stojí Benjamin Le Moullec - designér soubojového systému. Je to jasně poznat, protože se pohybuje rychle, skvěle předvídá tahy soupeře, využívá neustále se měnícího prostředí, kde se kryje před palbou za objevujícími se stěnami, a ukazuje skvělé načasování bloku.

Jsem si jistý, že na tomhle bossovi stráví spousta hráčů víc než jen deset minut. Vaše protivnice má obrovské množství životů, navíc se její schopnosti vyvíjí a jsou stále ničivější. Stylově Furi připomíná tenhle povedený souboj z DmC – Devil May Cry. O hře toho zatím o mnoho víc nevíme. Vyjde letos v létě na PC a PS4, ale kupříkladu na steamových stránkách najdete jen zcela nejzákladnější informace.

zdroj: Archiv

Nejnovější články