V novém traileru pro psychologické RPG Sacred Fire hraje hlavní roli Zaklínač
zdroj: tisková zpráva

V novém traileru pro psychologické RPG Sacred Fire hraje hlavní roli Zaklínač

21. 3. 2017 16:32 | Video | autor: Václav Pecháček |

Adam vám před pár dny představil slovenské RPG Sacred Fire, které se zrovna snaží posbírat dostatek peněz v kampani na Kickstarteru. Psal o tom, že hlavní roli jak v taktickém soubojovém systému, tak v dialogové a strategické části bude hrát psychologie vaší postavy, kaledonského bojovníka proti Římanům. Jeho strachy, nenávisti, ideály, postoje, to všechno určí, jak určitá situace nebo dokonce celý příběh dopadnou. A tvůrci z Poetic Studios se dnes pochlubili novým trailerem, který opravdu stojí za zhlédnutí.

Stejně jako v předchozím videu se dočkáte chraplavého hlasu Douga Cocklea, který daboval například Geralta v sérii Zaklínač a roli vypravěče by měl zastávat i v samotné hře. Uvidíte souboj se skupinou římských vojáků a těžké volby téměř gamebookového střihu, které stojí před hráčovou postavou. Poddá se své zuřivosti? Bude bojovat zrádně a záludně? Nebo snad dokonce uteče? Procentuální šance na úspěch jednotlivých akcí mi připomíná například Torment: Tides of Numenera, včetně faktu, že je zjevně možné v některém „hodu“ neuspět a příběh bude klidně dál pokračovat.

zdroj: Archiv

Do toho si připočtěte ještě politikaření, do kterého se vaše postava nevyhnutelně ponoří. Nová kaledonská královna Morrigan Sličná rozhodně není spokojená s tím, že jí římské legie táboří kousek od hranic. Ale co si o tom myslíte vy? Bude lepší Římany jen odrazit a uzavřít s nimi dlouhodobý mír? Nebo byste je radši kompletně rozdrtili a vyhnali z Británie? Můžete si být jistí, že rozhodnutí tohoto typu nebudou mít vliv jen na svět kolem vás, ale taky na mentalitu hlavní postavy.

Do konce kampaně zbývá ještě 22 dní a z požadovaných 50 tisíc dolarů už Sacred Fire vybrala téměř polovinu. Pakliže máte chuť na netradiční mechaniky v zajímavém prostředí, to vše s podle mého názoru úžasným uměleckým ztvárněním, Poetic Studios zaručeně ocení váš příspěvek. Jen je třeba počítat s tím, že plánovaným datem vydání je až duben příštího roku.

Nejnovější články