The Witness se na PlayStation 4 dostal přirozenou cestou
zdroj: tisková zpráva

The Witness se na PlayStation 4 dostal přirozenou cestou

24. 5. 2013 10:20 | Video | autor: Adam Homola |

Na konferenci PlayStation Meeting 2013 možná trochu překvapil Jonathan Blow, kterého tam čekal asi málokdo. Trailer na jeho novou hru The Witness vypadal skvěle a zároveň to byl i jasný signál Sony pro všechny indie vývojáře, že jsou na PlayStation 4 vítáni. Blow si pak spolupráci se Sony pochvaloval a tvrdil, že jeho rozhodnutí vydat hru nejdřív na PS4 nebylo nijak motivováno finančně, ale prostě si se Sony sedli a přišlo to tak nějak samo. To potvrdil i teď v novém videu ze série Konverzeace s vývojáři, které se po Watch Dogs a Assassin’s Creed IV: Black Flag zaměřilo právě na The Witness.

Blow si hned na začátku videa pochvaluje, jak je úžasný být nezávislý a jak to vlastně nedělá pro prachy, ale má svobodu si to dělat přesně tak, jak chce. Být v nějaké velké firmě, tuhle svobodu nemá. Staré známé fakta.

“Taky máme volné ruce v tom, že na hře nemusíme vydělat majlant, pokud to není vyloženě nutné. Rozhodně bych chtěl aby se nám ty peníze vrátily a chtěl bych na hře vydělat, ale to není ta hlavní priorita. Prioritou je udělat tu nejlepší hru jakou dokážeme,” řekl Blow. To vám sice dnes řekne skoro každý, ale zrovna od tvůrce Braid to bereme tak nějak víc, než od zajetých komerčních studií.

...

Tvůrce Braidu pak řekl, že měl opravdu zájem, aby byla jeho nová hra na nové platformě od Sony. A tak se bavili a bavili, až Blow dostal pozvánku na jakousi malou vývojářskou konferenci. Tam byla ruka v rukávě, Blow si řekl o devkit a pak jsme ho už viděli na pódiu při odhalení PlayStation 4.

Na nedávném oznámení Xbox One nejen že žádný indie vývojář nebyl, o nezávislých hrách nepadlo ani slovo a někteří indie vývojáři z nové konzole Microsoftu zrovna radost nemají. Snad nás a indie vývojáře Microsoft přesvědčí na E3...

Nejnovější články