Testujeme Oculus Rift: horské dráhy
zdroj: tisková zpráva

Testujeme Oculus Rift: horské dráhy

25. 1. 2014 16:25 | Video | autor: Pavel Dobrovský |

Nedávno jsme si obecněji povídali o Oculus Rift a podívali se na první druh her – na takzvané zážitkové kusy, při jejichž „hraní“ neděláte nic, jen se rozhlížíte po scenérii. Dnes se ve videu vrhneme na něco podobného, jen mírně akčnějšího.

V simulátorech jízdy na horských drahách se vezete skrz úchvatné světy, které vám rozvrzaná konstrukce na pražském výstavišti rozhodně neposkytne. Simulátorů pro Oculus Rift je celá řada a spojuje je jízda dlouhá několik desítek sekund nebo pár minut. Má to svůj důvod. Při prvním pádu do hlubin s vámi prožitek pořádně zamává a kdo má problémy s reálnou horskou dráhou, bude je mít i tady – ozkoušeno na lidech.

Systémem pokus/omyl jsme došli k závěru, že je při jízdě lepší sedět, jinak hrozí pád na zem. Vzhledem k tomu, že rychlost pohybu je na horských dráhách značná, hraje tu proti Oculus Rift výkon počítače a odladěnost enginu: vizuálně bohaté horské dráhy mohou i na průměrném počítači mírně zadrhávat a tím přispívat k nutkání riftovat oběd do kýble.

Co jsme vyzkoušeli: Temple CoasterTornadoCobra Rollercoaster

zdroj: Archiv

Video můžete sledovat i na našem YouTube kanálu.

Nejnovější články