Vývojáři z Loot Drop si to možná záhy uvědomili, takže začali krátce po spuštění Kickstater kampaně a prvotní kritice o hře zveřejňovat nějaké detaily, ale buď jich bylo velmi málo, nebo byly příliš nesouvislé (toť můj názor), ale každopádně to nepomohlo. Nakonec se podařilo za necelé dva týdny vybrat čtvrtinu cílové částky, kde také celá kampaň skončila.
Jak je uvedeno v rozlučkovém updatu, je možné, že ten milion by se nějak podařilo dát (i když o tom zpětně spíše pochybuju), ale vzkaz od fanoušků byl jasný – tohle není dobrá KS kampaň. A jsem rád, že si to tvůrci uvědomili. Samozřejmě doufám, že svou snahu nevzdají a Shaker se v nějaké lepší podobě pokusí protlačit znovu, protože doposud zveřejněné detaily nepůsobily vůbec marně.
First-person RPG ve stylu Wizardry, šmrncnuté fantasy i sci-fi, to je přeci docela dobrá premisa. Jen holt musí být poněkud jasněji prezentovaná, ideálně už na nějakém prototypu. Ten by krom hodnoty vypovídací byl i důkazem, že tvůrci svůj koncept chtějí mezi hráče dostat tak moc a věří mu, že neváhali a investovali do vývoje svůj čas a peníze bez jistoty, že z toho něco bude. Tomu říkám věřit ve svůj záměr, a má to pro mě větší hodnotu, než portfolio plné dávných hitů, sebelepší promo video nebo trilion hezkých slovíček.
Samozřejmě se přímo nabízí srovnání s KS kampaní na Double Fine Adventure, kdy Tim Schafer a spol. také o hře nic neřekli, celé to bylo postavené jen na jménu zmíněného vývojáře, a přesto se vybrala spousta peněz. Rozdíl mezi těmito dvěma kampaněmi byl ale v tom, že zatímco Double Fine se hráčům dlouhodobě připomínají kvalitními core tituly a udržují tak s komunitou blízký vztah, Loot Drop přišli se svým projektem poté, co dělali jen na Facebookovýc hrách a žádnou core komunitu, která by jim pomohla, tedy neměli. Možná i na tom je třeba zapracovat. No, nechme se překvapit, jestli o RPG Shaker ještě někdy uslyšíme.