X2: The Khaak Threat a Goldenland v češtině
zdroj: tisková zpráva

X2: The Khaak Threat a Goldenland v češtině

19. 9. 2003 20:20 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Počet lokalizovaných titulů do naší mateřštiny stále rapidně stoupá, čehož je důkazem i tato novinka s hned čtyřmi novými přírůstky.

X2: The Threat zdroj: tisková zpráva Jak nás dnes informoval Lukáš Macura z HyperMaxu, získali práva na vesmírný simulátor s obchodováním X2: The Khaak Threat od německého Egosoftu a díky tomu do konce roku vytvoří kompletně počeštěnou verzi včetně dabingu za 899 Kč.

Stejná společnost má na svědomí i překlad několik měsíců starého Pure Pinballu (termín vydání 30.9. za 499 Kč) a real-time strategie Northland, kterou jsme recenzovali před týdnem. I v jejím případě půjde o kompletní lokalizaci (včetně dabingu nebo počeštění filmečků) a uvedení na trh až v listopadu, což značí prodlevu čtvrt roku oproti anglickému originálu, ale na druhou stranu to je možná dobře, neboť kdyby hra vyšla dříve, kolidovalo by to s velmi podobnými Cultures 2 na CD u posledního Score za "pár šupů".

Obrázek zdroj: tisková zpráva Nezahálí ani ostravská společnost US Action (dříve Top Distributor), která vedle dokončování Kreedu (snad konec září?) ohlásila ještě další titul Goldenland taktéž od ruského studia Burut. Toto isometrické RPG se dočká lokalizace všech textů, zatímco zvuky zůstanou v angličtině, ale bude to minimálně pár měsíců trvat, neboť hra má skoro 500 normostran.

Poslední novinka na toto téma se týká adventury Broken Sword 3: The Sleeping Dragon, jejíž českou verzi uprostřed léta sebevědomě ohlásili ATComputers ve svém newsletteru, ale asi to bylo trochu předčasné, protože nakonec bude vše jinak. Stále sice platí, že hra vyjde v češtině, ale nevznikne v dílně HyperMaxu/ATC, nýbrž u konkurenční Cenegy, která dramatický souboj o tento nadějný titul vyhrála. O způsobu překladu se rozhodne v dohledné době podle lokalizačního kitu, nicméně doufáme, že příznivá cena 899 Kč na Tiscali GameShopu bude moci být i nadále zachována.

zdroj: vlastní zpráva

jd

Nejnovější články