Warner Bros natočí hraný film podle Minecraftu
zdroj: tisková zpráva

Warner Bros natočí hraný film podle Minecraftu

28. 2. 2014 11:45 | Téma | autor: Adam Homola |

Zrovna Minecraft asi není hra, která by si přímo říkala o filmové zpracování. Když už by na něj ale mělo dojít, tak by mohlo jít spíše o něco animovaného, klidně seriál. Jenže studia Warner Bros a Mojang se domluvila a jednu z nejúspěšnějších her v historii převedou na stříbrné plátno coby hraný film s živými herci. Se zprávou přišel filmový server Deadline a následně to na svém Twitteru potvrdil i Notch. O režisérovi nebo hercích zatím nepadlo ani slovo, ale Deadline píše, že produkce by se měli ujmout Jill Messick a Roy Lee skrze produkční společnost Vertigo Entertainment.

Roy Lee se podílel na produkci aktuálního trháku The Lego Movie, kterému se daří u kritiků i diváků. Zatím nevíme, jestli bude film cílený spíše na mladší publikum, ale vzhledem k široké cílovce Minecraftu by se dalo očekávat širší rozpětí i u filmu - podobně jako třeba na Simpsonovi může koukat skoro kdokoliv. Navíc u dětí je Minecraft hodně populární, bez ohledu na platformu. Akční horor, nebo cokoliv co by mohlo mít věkový rating M (18+) asi čekat nemůžeme.

Filmy podle her nemají zrovna na růžích ustláno a pořád se čeká na ten jeden průlomový kousek, který bude jak kvalitní, tak komerčně velmi úspěšný. Bez debat byl úspěšný Resident Evil, ostatně dočkal se také čtyř pokračování. Stejně tak Hitman, který stál málo a vydělal 100 milionů dolarů jen z kin, se brzy dočká druhého dílu, i když s kvalitou jedničky to už tak slavné nebylo. Zatím asi nejlepší herní film, povedený horor Silent Hill, zase bohužel netrhal žádné finanční rekordy.

Pomalu to ale vypadá, že by se mohlo štěstí pro filmy podle her otočit. Už za dva týdny se do kin dostane Need for Speed s Aaronem Paulem v hlavní roli. Od tohoto kousku nemůžeme čekat nějaké oscarové ambice, ale film by mohl příjemně vyplnit mezeru na trhu, kterou způsobilo odložení sedmého dílu Fast & Furious na příští rok. NFS stálo studio jen cca 66 milionů dolarů - vydělat několikanásobek nákladů by snad neměl být problém.

V současné době se ale největší naděje upínají na Duncana Jonese, režiséra komorního Moon a Source Code. Jones od ledna letošního roku natáčí film WarCraft, který by mohl být právě tím, který prolomí ledy. WarCraft měl mít premiéru v prosinci 2015, ale po oznámení premiéry nových Star Wars (18. prosince 2015) raději vyklidil pole na 11. března 2016.

Nejnovější články