Zesnulého Walkera střídá v roli filmového Hitmana Rupert Friend
zdroj: tisková zpráva

Zesnulého Walkera střídá v roli filmového Hitmana Rupert Friend

10. 1. 2014 10:15 | Téma | autor: Adam Homola |

Je to skoro přesně rok, co jsme vás informovali o tom, že v nadcházejícím filmu na motivy Hitmana ztvární hlavní roli Paul Walker, známý z Rychle a zběsile. Walker bohužel nedávno zemřel při autonehodě, což má za následek nejen odklad a předělání roztočeného Rychle a zběsile 7, ale také hledání nového herce do role plešatého Hitmana. Hledání už podle všeho skončilo a známého nájemného vraha by si měl střihnout Rupert Friend.

Zná ho většina diváků zejména ze seriálu Homeland, kde hraje postavu Petera Quinna. Nový film by se měl jmenovat Agent 47 a údajně nepůjde o žádný reboot nebo restart série, ale o pokračování Hitmana z roku 2007. Tehdy si hlavní roli zahrál Timothy Olyphant a film sice nebyl nijak zvlášť dobrý, ale absolutní propadák to taky nebyl. Ostatně na Metacritic má film od kritiků 35 ze 100 a od lidí 65 ze 100...

Hodnocení je ale až na druhé koleji. Důležité je, že Hitman stál tehdy necelých 30 milionů dolarů a jen z kin se mu podařilo bez pár tisíc utržit 100 milionů dolarů. Pokud se novým tvůrcům v čele s režisérem reklam Aleksandrem Bachem podaří udržet rozpočet při zemi, mohlo by to zase vydělat nějaký ten peníz. I bez Walkera, který je díky Rychle a zběsile přeci jen výrazně větším tahákem než Rupert Friend.

Podle Variety byla právě Walkerova účast tím největším důvodem, proč dala studia (20th Century Fox a Fox International) filmu zelenou. Nakonec to ale zkusí i bez Walkera, právě kvůli příznivým finančním výsledkům prvního filmu. Hodně záleží na scénáři a vůbec pojetí filmu - s pravděpodobně velmi malým rozpočtem nemůžeme čekat žádnou velkolepou akci a obří akční scény, ale kdyby to bylo nějaké menší drama s agentem č. 47 v hlavní roli, tak proč ne?

Nejnovější články