Hitman film utržil 100 milionů $, další by ale měl být hlavně lepší
zdroj: tisková zpráva

Hitman film utržil 100 milionů $, další by ale měl být hlavně lepší

6. 2. 2013 13:02 | Téma | autor: Petr Poláček |

Na CSFD má filmové zpracování Hitmana od uživatelů 61 % na IMDB pak 6,2/10, což u mě tak nějak značí, že to nebyl úplný průšvih, ale vidět nutně ten film opravdu nemusím. Filmový průmysl má podle mě dost vlastních agentů a lepších, než aby musel prznit ty videoherní. Filmaři to však vidí trošku jinak, možná optikou zelených papírků, takže se rozhodli holohlavého borce, nyní již bez čárového kódu na zátylku, zatáhnout před kameru ještě jednou. A prý i lépe, protože jinak si záměr s „rebootem“ filmového Hitmana nedokážu moc vysvětlit.

Jak informuje Deadline, Foxové plánují do role Agenta 47 obsadit Paula Walkera (série Rychle a zběsile) a do křesílka pro rejžu nastrčí Aleksandera Bacha, pro něhož to bude v oblasti celovečeráků debut, protože jinak se věnuje spíše reklamě. Scénář obstarají pánové Skip Woods (psal scénář pro prvního filmového Hitmana) a Michael Finch, ale co je na celém plánu s druhým Hitman filmem zajímavé, cílit ho Fox chce hlavně na Evropu, kde si prý série Rychle a zběsile s Walkerem vede velmi dobře, stejně jako videoherní Hitman série.

Někdy úvahy producentů her a filmů nad cílovkou opravdu nechápu, ale podstatnější je onen proklamovaný záměr natočit lepší snímek, než byl ten první, kterému se ale vedlo velmi slušně, pokud jde o tržby – celosvětově film s Timothy Olyphantem v hlavní roli utržil přes 100 milionů dolarů. Záměr produkční společnosti je samozřejmě chvályhodný, ale opět si musím přisadit, že zrovinka v adaptaci série Hitman na stříbrné plátno nevidím valného smyslu, protože jestli hry s Agentem 47 v hlavní roli v něčem vynikají, pak to podle mě není příběh a setting, ale spíše hratelnost. Ale vysvětlujte to filmařům…

Nejnovější články