Remember Me měla problémy s vydáním kvůli ženské hrdince
zdroj: tisková zpráva

Remember Me měla problémy s vydáním kvůli ženské hrdince

19. 3. 2013 11:32 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Ragnar Tørnquist uvedl, že si nemyslí, že by ženská hlavní hrdinka měla být nějakým problémem. On si to sice nemyslí a hráči nejspíše také ne, ale Jean-Maxime Moris z Dontnod Entertainment, kteří pracují na cyberpunkové stealth akci Remember Me, ví své. V rozhovoru pro Penny Arcade se svěřil s tím, že hlavní hrdinka a ne hrdina byla pro mnoho potenciálních vydavatelů pořádný problém.

Někteří prostě odmítli hru vydávat právě kvůli tomu, že hlavní hrdinka je cesta do finančního neštěstí. „Někteří nám na rovinu řekli – nechceme to vydávat, protože to nemá šanci uspět. Nemůžete mít ve hrách ženskou hlavní hrdinku. Musí to být muž. Prostě takhle to vysvětlili“. Což byl pro studio dvojnásobný problém. Bylo už celkem pozdě na změnu pohlaví hrdinky a hlavně, od začátku chtěli, aby Nilin byla žena.

Ale když už došlo na to, že by tedy čistě teoreticky mohla být muž, opět se objevily další problémy. „Chtěli jsme naznačit něco z privátního života Nilin a to znamenalo třeba scénu, kde líbá nějakého muže. A lidé nám začali říkat – nemůžeš tam mít chlapa, který líbá jiného chlapa, to bude prostě trapné sledovat“. Jistě, asi by šlo změnit pohlaví líbajícího, ale... ještě to vlastně bude původní hra?

Moris k tomu s úsměvem dodává: „Říkal jsem si, že pokud si myslí tohle, herní médium nikdy nedospěje. Je tu samozřejmě určitá úroveň ponoření do hry, ale přece nezačnete zpochybňovat svou sexuální identitu jen tím, že hrajete hru. Nevím, přišlo mi to opravdu divné“.

Nakonec to Remember Me zvládla a vyjde i se sličnou Nilin, ale tento příklad dobře ukazuje, proč je pro menší studia riskantní, když se pokusí prosadit ženskou hrdinku v akční hře. Protože zjevně, pokud netřímáte značku jako je Tomb Raider, vydavatelé se mohou na komerční potenciál „nevhodného“ setu chromozomů dívat dost nesmiřitelně.

A co vy? Jste radši když je hlavní hrdina muž, nebo žena? Případně máte preference určené dle žánru a prostředí?

Nejnovější články