Podle dabéra Vita Scallety se brzy dozvíme nové informace o další Mafii
zdroj: tisková zpráva

Podle dabéra Vita Scallety se brzy dozvíme nové informace o další Mafii

9. 1. 2015 14:55 | Téma | autor: Adam Homola |

O třetí Mafii oficiálně od 2K nevíme prakticky nic. Z řady zákulisních informací jsme si ale mohli v uplynulých letech a měsících udělat o projektu určitý obrázek, který rok od posledních zpráv dokresluje nadějná novinka. Rick Pasqualone, dabér Vita Scallety v Mafia II, fanouškům na dotazy ohledně Mafie III prozradil, že by se brzy mohli dočkat nových informací.

Pasqualone vysloveně nenapsal že daboval Scalletu i pro Mafii III, nebo že 2K snad v nadcházejících týdnech Mafii III oznámí. Přesto lze v jeho tweetech číst mezi řádky. V odpovědi na fanouškovský dotaz "udělej mafii 3" Pasqualone napsal: "možná budu mít brzy jedno vzrušující oznámení." Druhému fanouškovi pak napsal něco podobného, jen přímo zmínil Mafii.

Do oficiálního oznámení mají dva tweety daleko, ale nebylo by to poprvé, kdy by dabér vyzradil existenci doposud neoznámené hry. Čistě teoreticky by to mohlo sedět i časově - pokud se vývoj hry po zrušení 2K Czech přesunul do USA a došlo k jeho restartu, pracuje se na "nové" verzi hry zhruba něco přes rok. S nějakým využitím práce, kterou odvedli vývojáři z 2K Czech, by mol být vývoj Mafie III klidně i v pokročilejší fázi.

Oznámení například v první polovině letošního roku a vydání hry v první polovině příštího roku by tak časově mohlo sedět. O třetí Mafii proběhlo internetem už nespočet spekulací. Původně měla hra vyjít jako startovní titul pro novou generaci konzolí, což se nepovedlo. Následovaly problémy, propouštění a nakonec zavření 2K Czech v Praze.

Vývoj Mafia III se dle rok starých spekulací přesunul do amerického Novata a chvíli se něm v 2K Marin údajně podílel i Rod Fergusson - producent Gears of War, který pomohl tvůrcům z Irrational dokončit dlouhý a složitý vývoj Bioshock Infinite. Fergusson už ovšem v mezičase přešel od 2K zpátky do Microsoftu, respektive do Black Tusk Studios, kde pracuje na dalším díle Gears of War.

Vývoj Mafia III by tak mohl pořád probíhat v 2K Marin, i když se objevily spekulace o tom, že se projekt mohl přesunout do nového studia Hangar 13 v San Franciscu. Je pravda že Hangar 13 pracují na doposud neoznámené hře. Víme ale, že má jít o velkou tříáčkovou hru pro současnou generaci konzolí. Hru, která dovolí hráčům "utvářet si vlastní zážitky", a stojí na rozhodnutích hráče, co ovlivní nejen příběh, ale i samotný svět a hratelnost.

"Naším cílem je, aby hráči cítili, že se na celkovém zážitku také podílí. Mám tím na mysli příběh hráče a jeho zážitek nejenom v oblasti scénáře, ale též na úrovni hratelnostních rozhodnutí. Hráči budou moci prostřednictvím rozhodnutí ovlivňovat herní svět i vedlejší postavy. A to všechno pak bude na oplátku měnit i zážitek z hratelnosti jako takové," řekl v rozhovoru pro Gamespot minulý měsíc Haden Blackman, který studio Hangar 13 vede.

Blackman pracoval 17 let jako scénárista, producent a šéf vývoje pro LucasArts, kde měl na starosti Star Wars hry - podílel se například na Knights of the Old Republic nebo The Force Unleashed. Společně s ním by měli na tajném projektu pracovat zkušení vývojáři, kteří za sebou mají Assassin's Creed, Dead Space, Splinter Cell a další známé hry a série.

Ať už se na Mafii III pracuje v 2K Marin nebo v Hangar 13, jedno je jisté: 2K hru s největší pravděpodobností nezrušila a některé ze studií na hře pracuje. A jestli se dabér Vita Scallety nesnaží fanoušky mystifikovat, možná se o Mafii III už brzy dozvíme konkrétní informace.

Nejnovější články