Spekulace: Mafia III se možná bude odehrávat v Louisianě
zdroj: tisková zpráva

Spekulace: Mafia III se možná bude odehrávat v Louisianě

12. 3. 2014 13:29 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Nejde sice o zprávu oficiální, ale voní puncem uvěřitelnosti. Take Two hledá podle tohoto „inzerátu“ herce na tři role, jejichž charakteristika silně pomrkává směrem k třetímu dílu Mafie. Všechny role spojuje jedna věc, v některých ohledech neblaze proslulý jižní stát USA Louisiana. Zároveň se ale Louisiana jeví jako potenciálně skvělé zasazení pro gangsterku, řekněme Mafia III.

Prvním z hrdinů je hromotluk Franklin, kterému ještě nebylo třicet. Pochází ze smíšené rodiny (jeden z rodičů je černé pleti), proto si ve státě, kde otrokářství jen kvetlo užil své. Zároveň je ale psancem i v černošské komunitě, po návratu z války (tradiční mafiánské téma) si proto zvolil cestu zločinu a své nové rodině je až zběsile věrný. Pro splnění úkolu udělá cokoliv.

Druhým hrdinou je Tony, který už třicítku překročil. Je původem Ital, který se ale narodil v Louisianě, a je pravým opakem Franklina. Útlejší, dbající na vnější vzhled, dobrý s čísly. Díky tomu si rychle našel pozici v sázkařském podsvětí. Je sociálně neohrabaný a vypadá bázlivě. Ve skutečnosti má pouze problém porozumět lidem, a když je překročena únosná mez, přejde z kultivované polohy k nemilosrdnému násilí. Jeho herec musí mít italský přízvuk.

Třetím do party je Mickey, rovněž původem louisianský Ital. Ukecaný chlapík, který si vždycky otevírá pusu, ale když přijde na řeč, skutek utek. Je mu asi dvacet a rád se chlubí, že patří mezi vyšší gangsterskou smetánku, ale ve skutečnosti je to pouliční nicka, která jen vše přifukuje. Tam, kde Tony přejde k násilí, které všechny překvapí, Mickey se stáhne a uteče, protože je to vlastně jen vychloubačný teenager.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Ať už jde o třetí Mafii, nebo ne, potenciál hry z prostředí louisianského podsvětí je nepopiratelný. Zasazení do Louisiany je překvapivé, protože vyzývá hru, aby se věnovala tématům rasismu, o které se herní médium spíše jen bázlivě otírá. Kdyby se hra skutečně odehrávala v Louisianě, nešlo by o prostou diskriminaci a urážení kvůli barvě pleti, ale prezentaci tvrdě segregované společnosti, což není pro mafiánský příběh typické. Logicky se nabízí varianta, že by se hra odehrávala v New Orleans, což by byla pro hru atraktivní metropole.

Načasování úniku nabídky práce by sedělo do časového rámce konce 2K Czech, kde se mělo na Mafia III dělat, ale po ukončení činnosti studia je logické, že došlo k restartování vývoje jinde, podle posledních spekulací v USA.

Nejnovější články