Mod roku na ModDB suverénně vyhrál Just Cause 2 Multiplayer
zdroj: tisková zpráva

Mod roku na ModDB suverénně vyhrál Just Cause 2 Multiplayer

30. 12. 2013 14:31 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Kdo si rád pozmění původní hru pomocí nějakého modu, ten určitě zná stránky ModDB. Ty ve spolupráci s Originem vyhlásily vítěze za letošní rok - v redakční kategoriičtenářské, v níž hlasovalo 141 tisíc lidí. Překvapivě a sympaticky se obě strany shodly v tom, kdo by měl vyhrát cenu za ten nejlepší mod roku 2013.

Vítězem se stal v prosinci dokončený Just Cause 2: Multiplayer (už jsme o něm psali), který nabídl šílenou akci s desítkami, stovkami a pokud je seženete, tak i tisícovkami hráčů ve stejném stylu, v jakém jste prováděli absurdní kousky o samotě v kampani. Nicméně, pokud by zrovna tenhle typ hry vám osobně nesedl, podívejte se na ostatní oceněné, najdete mezi nimi pár skvělých kousků.

Nejprve se podívejme na redakční část. Na třetím místě skončila hororová akce Underhell, která používá Source Engine. Vypráví příběh Jaka Hawkfielda, policejního specialisty, který se nedávno oženil a nastěhoval do nového domu. Záhy na to ale jeho žena zemřela a jen letmé stopy ukazují na sebevraždu. Jake se zhroutí a pomáhá mu jeho mentor a jediný přítel, který jej také uvádí do začátku hry, kdy je třeba vyřešit situaci s rukojmími v nemocnici. Vše je ale poněkud složitější a děsivější.

Na druhém místě skončil pro mě (bohužel) zatím neznámý mod pro Napoleon: Total War s všeříkajícím názvem The Great War. Jde o komplexní předělávku hry do období 1. světové války. Postup o pár metrů je úspěchem, vaše vojáky kosí kulometná palba, dělostřelecká přehradná palba i jedovatý plyn. Na modu se pracovalo tři roky a už podle videa je to vidět. Stovky nových jednotek, dobře vypadající modely vojáků ...no, já jdu stahovat.

Čtenářská část soutěže také vyhlásila nejlepší desítku. Na desátém místě se umístil mod pro Skyrim jménem Wyrmtooth. Do hry přináší titulní ostrov, nový dabing a úkoly pro postavy od desáté úrovně. Fallout: New Vegas se dočkal kompletní konverze v modu Fallout: Project Brazil. Odehrává se roky před příběhem Kurýra a novou postavu, obyvatele Vaultu 18, přivádí do války mezi NCR, supermutanty a Survivalist Army.

Fandové Písně ledu a ohně G.R.R. Martina asi zajásají při pohledu na mod Clash of Kings pro Mount & Blade: Warband. Mod překlápí na klasickou mapu Západozemí, osmnáct samostatných politických frakcí, jejich unikátní jednotky a prostě nabízí klasickou Mount & Blade zábavu v prostředí Martinových knih.

To neopustíme ani u dalšího modu, jímž je vynikající (osobně jsem zkusil) Game of Thrones pro Crusader Kings II. Díky dispozicím původní hry tematika politických čachrů skvěle zapadne do prostředí Západozemí. Známé postavy dodávají hře šmrnc a možnost překopat celé fantaskní dějiny je nesmírně atraktivní. Rozhodně doporučuji. Šestý skončil v čtenářském hlasování Underhell, o němž jsme si již říkali.

První pětku načíná rozsáhlý Project Reality pro Battlefield 2. Hra je od základu překopána, aby nabídla realističtější virtuální válčení. Kromě toho zde najdete více stran včetně Britů, IDF a nebo Povstalců. Akci, méně taktickou ovšem, neopustíme ani ve všeříkajícím modu Brutal Doom. Mod dělá z Dooma mnohem brutálnější (překvapivě), rychlejší, náročnější, násilnější, hlasitější a prostě drsnější záležitost. Pro fandy téhle fundamentální značky povinnost.

Třetí místo u hráčů vyhrál mod Rise of the Reds, který do skvělého RTS Command & Conquer Generals přidává novou stranu – Ruskou federaci. Mod je ve vývoji od roku 2004 a loni přidal do mixu ještě Evropskou kontinentální alianci, abyste měli opravdu na výběr.

Na druhém místě se umístil mod No More Room in Hell. Ten vyšel už v roce 2011, ale tvůrci na něm neustále pracují a vylepšují jej. Vše se motá kolem oblíbených zombií, tentokrát v multiplayerovce. Vzhledem k tomu, že jich je všude moc a nemáte chvíli oddechu, výsledkem je atmosférická a napínavá akce, ve které se vám navíc mohou spolubojovníci změnit v zombíky.

Nu a jak bylo řečeno, v obou kategoriích vyhrál Just Cause 2: Multiplayer. Tak pečlivě vybírejte, co by vám mohlo třeba ozvláštnit hraní vaší oblíbené hry nebo naopak, jaký mod by vás mohl přimět ke koupi titulu.

Nejnovější články