Hororová adventura Stasis jde na Kickstarter s hratelnou ukázkou
zdroj: tisková zpráva

Hororová adventura Stasis jde na Kickstarter s hratelnou ukázkou

5. 11. 2013 14:43 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Před rokem a půl se Petr rozněžnil nad krásně vypadající izometrickou adventurou Stasis, za níž stála jednomužná armáda Chrise Bischoffa. Ale ano, je to už rok a půl a Stasis nikde. Divte se ale, když Bischoff na hře může pracovat jen ve svém osobním volnu, když zrovna nemusí vydělávat na živobytí.

Vývoj Stasis se proto táhne přes tři roky, ale táhne se cílevědomě, nezastavitelně (snad), a teď by mohl dojít k úspěšnému konci. Chybí k němu jediné - sto tisíc dolarů, o které Bischoff žádá na Kickstarteru. Tedy, ne, že by hra nevznikla asi i tak, ale takhle bude hezčí, promakanější a svým příspěvkem asi ušetříte tvůrci dost času.

Chris Bischoff jasně říká, že Stasis existuje a podtrhuje to alfa verzí, kterou si můžete stáhnout zde. S penězi z Kickstarteru by rád do hry dodal nové, lepší animace, profesionální dabing i soundtrack a celkově hru vypulíroval. Ostatně, prý má před sebou ještě tak rok, než hra vyjde. Plánuje ji vydat v třetím nebo čtvrtém kvartále příštího roku.

...

Je sympatické, že jde o vysněný projekt, který vzniká ustavičnou prací ve volném čase. Je to ale o to sympatičtější, že Stasis vypadá vážně dobře – ještě jednou vás odkáži na videa v Petrově článku, a také na stránky projektu. Navíc hra působí velice atmosféricky. V roli zoufalého cestovatele po těžařské vesmírné lodi Groomlake hledáte svou rodinu. Loď je z velké části liduprázdná, přičemž byla vyprázdněna násilně. Nacházíte na ní spoustu mrtvol (ale i přeživších) a zjišťujete pomocí počítačů i klasického adventuření, co se vlastně stalo.

Pokud si chcete o hře přečíst víc, nasměruji vás na stránky projektu na Kickstarteru a Steam Greenlight.

Nejnovější články