Bacha na Stasis, možná se na nás řítí sci-fi překvapení!
zdroj: tisková zpráva

Bacha na Stasis, možná se na nás řítí sci-fi překvapení!

2. 4. 2012 17:35 | Video | autor: Petr Poláček |

Je pravda, že adventury společně s hopsačkami vždycky byly a pořád jsou jedním z nejoblíbenějších žánrů tvůrců freeware a indie her. Člověk má holt přirozenou potřebu vyprávět příběhy (v hospodě, ve škole, v MHD, ve hrách) a herní mechanismy adventur jsou navíc natolik zažité (ano, dá se říct zkostnatělé), že je takový amatérský tvůrce nemusí moc řešit. Může se tak soustředit na to, co je u adventur důležité – postavy, příběh, dialogy, prostředí a atmosféra. A soudě dle zveřejněných záběrů ze hry, obrázků a prvních informací, tak Chris Bischoff, zatím jediný tvůrce adventury Stasis, má tohle všechno zmáknuté perfektně.

Určitě se po rozkliku podívejte na pět minu záběrů ze hry, ale i oba dva trailery. Mrazení v zádech a škubání prstu na myši bude dostatečným důkazem, že potenciál má adventura Stasis přímo hmatatelný. Vkrádá se samozřejmě otázka, jestli bude jeden člověk schopen takovýto projekt dotáhnout do konce, i když si třeba vezme (vzal?) k ruce pomocníky, ale jak ukázal třeba Joshua Nuernberger s Gemini Rue, tak to jde, když se chce. A tady se hodně chce. O čem že ale Stasis vlastně bude?

John Maracheck (Též vám to zní jako Jan Mareček?) se probouzí na výzkumné stanici/lodi, okolo nikde nikdo, všude jen blikající obrazovky a zvuky přístrojů. Kde má John dceru? Kde má John ženu? Bude je hledat a prozkoumávat loď, řešit u toho adventurní puzzly a vy s ním. Půjde o klasickou point and click záležitost viděnou ve stylu izometrických her typu Diablo, což není pro adventury zcela tradiční.

zdroj: Archiv


Pět minu záběrů ze hry

Jako inventář Johnovi poslouží zdravotnické udělátko, které umí předměty rozkládat na prvočinitele, kombinovat je a zase skládat k upotřebení v reálném světě, což není ani tak důležité z hlediska herního, jako to spíše ukazuje na to, že autor promýšlel každý detail hry. Dokonce i pro inventář si vymyslel logické vysvětlení.

zdroj: Archiv


První trailer ze hry

Co můžeme očekávat dál? Mimozemšťany? Nepovolený výzkum? Zvláštní nákazu? Halucinační stav? Zatím je to jedno, ale jistojistě bude nutné si Stasis pohlídat, stejně jako svého času Gemini Rue. Na konci druhého traileru se píše, že hra vyjde ještě letos a já mám takový pocit, že jestli se to povede, mohla by se konat další úžasná adventurní hostina. Držte pěsti a čtěte updaty na homepage, respektive blogu.

zdroj: Archiv


Druhý trailer ze hry

Nejnovější články