Co právě chystají Illusion Softworks?
zdroj: tisková zpráva

Co právě chystají Illusion Softworks?

11. 11. 2004 21:21 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Jsou tomu zhruba dva roky, co jsme zde vyzpovídali Petra Vochozku v sérii rozhovorů (1.díl, 2.díl, 3.díl) a něco podobného nyní uskutečnil Derek dela Fuente pro britský magazín TotalVideoGames.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Z odpovědí vyplývá, že Illusion Softworks momentálně mají více než 150 zaměstnanců ve čtyřech hlavních pobočkách v České republice nebo na Slovensku. V nich se pracuje výhradně na hrách spadajících mezi akce se silným příběhem, avšak s příměsí strategie, taktiky, adventury nebo simulace. V rámci smlouvy s Take 2 se někdy v příštích dvou letech objeví pokračování Vietcongu a Mafie, ale těmito tituly se dlouhodobá spolupráce s výše zmiňovaným distributorem uzavře.

Petr Vochozka dále uvedl, že už podepsali smlouvu s jiným velkým vydavatelem (Update - podle neoficiálních střípků údajně má jít o Atari), pro nějž připravují nějakou novou hru, která má být ohlášena za pár měsíců. Vedle toho ve firmě v současné době vyvíjí ještě další dva projekty, které zatím nemají distributora, ale jedná se s potenciálními kandidáty. Bez zajímavosti není ani informace, že Illusion Softworks finalizují dohodu o použití multiplatformního enginu (že by Renderware?), který se prý používá v mnoha PC i konzolových hitech. S tím souvisí de facto doznání, že PS2/Xboxové verze Mafie a Vietcongu se asi neujaly tak, jak by teoreticky mohly, protože jejich design byl až příliš PCčkářský. Proto se IS chtějí v budoucnu více soustředit na specifika konzolí, i když jedním dechem dodávají, že jejich tituly budou co nejlépe optimalizovány pro každou z platforem individuálně.

zdroj: TVG

jd

Nejnovější články