Analýza ukazuje míru kradení her torrenty v jednotlivých amerických státech
zdroj: tisková zpráva

Analýza ukazuje míru kradení her torrenty v jednotlivých amerických státech

15. 8. 2014 18:12 | Téma | autor: Adam Homola |

Web Movoto přišel se zajímavou analýzou a dokonce i interaktivní mapou, na které se můžete podívat v jakých amerických státech se nejvíce kradou (nejen) hry skrze torrenty. A dokonce i jaké konkrétní hry frčí v jakých státech. Analýza to není kdovíjak komplexní a jde v podstatě pouze o aktuální tituly, ale autoři využili informace z 4 milionů počítačů, 300 torrentových stránek, tří milionů unikátních IP adres u stovek her, filmů a seriálů.

To už je docela solidní vzorek, na kterém si můžeme udělat alespoň hrubou představu o tom, co se kde pirátí. Pánům z Movoto vyšlo, že nejvíce krádeží, bez ohledu na to jestli šlo o film, hru, nebo seriál, bylo z Floridy. Následují Montana, Washington, Severní Karolína, Vermont, Kalifornie, Utah a tak dále, až se dostaneme k Iowě, nebo Jižní Dakotě, kde už nějaké zcizování přes internet moc neletí.

Když se ale zaměříme konkrétně na hry, tak ty se nejvíc kradou v Nevadě, Washingtonu, Kansasu, nebo třeba Ohiu. Nejméně zase v Iowě, Severní Dakotě, nebo v Maine. A konkrétní tituly? Vzhledem k tomu že jde o nedávný průzkum, není tak variabilní, jak bychom si přáli. Spoustě států totiž dominuje Watch Dogs: Kalifornii, Utahu, Coloradu, Kansasu, Missouri a v podstatě téměř celému východnímu pobřeží.

most-downloaded-game zdroj: tisková zpráva

Ve kterých státech se kradly jaké hry? Watch Dogs vedou s přehledem...

Florida si zase stahovala nejvíc Outlast: Whistleblower, Texas holdoval překvapivě Garry's Modu, Oregon FIFA 14 a v Illionois zase frčelo Age of Mythology. Na webu Movoto najdete i mapy týkající se filmů (překvapivě nevedou jen komiksové blockbustery) a seriálů (nepřekvapivě vede Hra o trůny). Plus zde najdete i interaktivní mapu, kde si můžete nakliknout třeba jednu konkrétní hru a podívat se kde dosáhla jakého výsledku. Bezpochyby ale jakýkoliv "úspěch" na tomto poli tvůrce ani vydavatele nepotěší.

Nejnovější články