Vylepšené motorkové arkády Joe Danger 1 a 2 vyjdou na PC
zdroj: tisková zpráva

Vylepšené motorkové arkády Joe Danger 1 a 2 vyjdou na PC

24. 5. 2013 12:27 | Preview | autor: Adam Homola |

Vývojáři ze studia Hello Games debutovali s motorkovou arkádou Joe Danger na PlayStation Network v roce 2010. Na konci roku 2011 vydali hru na Xbox Live Arcade (viz naše recenze za 8/10) a teď, po dalším více jak roce, vyjde Joe Danger konečně i na PC. Na počítačích vyjde nejen jednička, ale také Joe Danger 2: The Movie (viz naše recenze, opět za 8/10). Obě hry budou k dispozici na Steamu a nebudou to jen tak ledajaké porty. Přibudou nové úrovně, vyšší rozlišení a plná podpora pro Steam Workshop. Takže se můžeme těšit na sdílení úrovní vyrobených v editoru tratí, sdílení zajetí jednotlivých tratí a podobné vymoženosti.

Chybět nebude samozřejmě ani podpora pro ovládání přes klávesnici a myš a také Steam Big Picture. Datum vydání vývojáři ještě úspěšně tají, ale určitě to bude letos a snad to nebude tak dlouho trvat. “Mohli jsme hru vydat jen jako obyčejný port už dávno, ale chtěli jsme udělat něco fakt dobrého. Proto tam budeme mít editor úrovní provázaný se Steamworks, takže hráči budou moct sdílet levely."

"Budete mít screenhost a název se spoustou tagů, takže se vám v tom bude jednoduše vyhledávat. Tohle jsme přidali pro jedničku i pro dvojku. Přidali jsme ghost módy, které taky můžete uploadovat na Steam. Své kamarády uvidíte na tratích jako replaye, což už bylo ve dvojce, ale do jedničky jsme to kvůli PC verzi taky přidali,” jmenuje v rozhovoru pro RPS výhody PC verze Sean Murray.

Murray pro RPS také prozradil, že v PC verzi bude jak lokální split screen multiplayer, tak multiplayer na jedné obrazovce a spousta grafických nastavení, díky kterým bude hra na odpovídajícím počítači výrazně hezčí, než na konzolích. Obecně vzato to vývojářům z Hello Games trvalo tak dlouho, protože port nehodili na nějakou externí firmu, dělají ho sami a snaží se, aby byl co nejlepší.

A jak to bude s Hello Games v budoucnosti? Na Joe Danger 3 se nepracuje, ale vývojáři už kutí nějakou next gen hru. Lišácky ale nechtějí prozradit, jestli tím myslí next gen PC hru, nebo hru pro novou generaci konzolí. Nebo jestli to bude pro jedno a na druhé se zase udělá port, což je asi pravděpodobné. E3 2013 je za rohem a minimálně Sony tam nějaké indie hry mít bude. Možná mezi nimi bude i novinka od Hello Games.

Nejnovější články