Sony potvrzuje odklad Driveclub na příští rok
zdroj: tisková zpráva

Sony potvrzuje odklad Driveclub na příští rok

18. 10. 2013 11:00 | Preview | autor: Adam Homola |

Tak to vypadá, že se zase dostáváme do neoblíbeného období, kdy se začne odkládat každá třetí očekávaná hra na první a druhý kvartál příštího roku. Watch Dogs a ambiciózní závodní arkáda The Crew od Ubisoftu asi nebudou jediným velkým odkladem. Zprávu o odkladu očekávaného Driveclubu potvrdila už i Sony, a my se tak očekávané závodní hry dočkáme až v první polovině příštího roku. Platí to samozřejmě jak pro klasickou plnou verzi hry, tak pro PlayStation Plus edici, která měla být pro předplatitele služby zdarma.

Odklad Watch Dogs a The Crew asi rozmrzel víc lidí, než odklad závodní arkády se sociální nadstavbou od Evolution Studios (Motorstorm). U Driveclub je trošku pikantnější v tom, že mělo jít vyloženě o startovní hru Sony a jeden z titulů, kvůli kterému by si někdo ten PlayStation 4 mohl koupit. Hra měla být navíc v trochu ořezané verzi dostupná všem hráčům zdarma, společně s trialem služby PlayStation Plus. To byl sám o sobě docela velký tahák.

I kdybyste si totiž PS+ platit nechtěli, s každou PS4 byste ho dostali na 2 týdny zdarma a s tím i osekanou verzi Driveclubu. V podstatě takové větší demo. Se zprávou o odložení hry přišel web The Same Coin, který cituje své anonymní zdroje s tím, že hra by prý měla vyjít až v průběhu jara příštího roku. Že vám The Same Coin nic neříká a nevěříte jim? Já o tom webu slyšel taky až teď.

Se svou troškou do mlýna přispěchalo ale i často přesné a v těchto věcech důvěryhodné Kotaku, kterému to potvrdil jejich vlastní zdroj. A jak Kotaku píše, na nejnovější předváděcí akci Sony měla být i aktuální verze Driveclubu, ale nakonec se tam hra neukázala. Do třetice se do toho vložil ještě Polygon, který se zeptal Sony a ti mu na odklad řekli “no comment”, ale potvrdili, že Driveclub to na předváděcí akci nestihl kvůli “neshodám v rozvrhu.”

Netrvalo to ale dlouho a Sony odklad oficiálně potvrdila na PlayStation Blogu. Bylo to prý těžké rozhodnutí, ale vývojáři jednoduše potřebovali víc času, aby mohli naplnit svoji vizi. Pár měsíců teď mají k dobru, tak uvidíme, s čím se na začátku příštího roku vytasí. Jako takovou menší náhradu pro předplatitele PlayStation Plus bude Sony dávat sympatickou indie hru Contrast, která bude, stejně jako Driveclub, součástí Instant Game Collection. Dalším bonusem navíc bude zdarma dostupný multiplayer Killzone: Shadow Fall na jeden víkend, konkrétně 28. a 29. prosince 2013, opět pro členy PS+.

Ne že by Driveclub vypadal bůhví jak revolučně, ale každé velké hry, která se ze startu konzole odsune na příští rok, je škoda. Z větších first party her by tak na start zůstal Sony jen Knack a Killzone: Shadow Fall, což není moc. Absenci Driveclubu může ale suplovat docela dost 3rd party her, které se na PS4 objeví hned v den vydání nebo krátce poté. Vybírat tedy bude z čeho. Jen si holt závodníci budou muset na Driveclub ještě pár měsíců.

Nejnovější články