Mafia 2 oficiálně ohlášena
zdroj: tisková zpráva

Mafia 2 oficiálně ohlášena

21. 8. 2007 18:18 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Tisková zpráva by vyhrála v soutěži o nejvíce nicneříkající oznámení, aspoň ji však doprovodila pětice premiérových obrázků.

Páteční náznaky se potvrdily před pár okamžiky, kdy Take 2 oficiálně oznámili gangsterský titul Mafia 2 od české firmy Illusion Softworks (thx Kuba). Tisková zpráva se bohužel řadí k těm velice krátkým a když ještě její dobrou polovinu tvoří oslavné vsuvky, o samotné hře říká pouze pár informací, jež navíc nebylo těžké uhodnout předem:

  • Stejně jako v úspěšné jedničce se dějištěm stane smyšlený scénář z přelomu 40. a 50. let minulého století.
  • Hráči mají být i ve dvojce snadno vtaženi do filmově pojatého příběhu s důrazem na uvěřitelně ztvárněné postavy v žijícím městě (New York).
  • Opět kombinace third-person přestřelek pěšmo s honičkami v dobových vozech, mj. s policií.
  • Platformy PC (edice Games for Windows), Xbox 360 a PS3, "jejichž výkon hra naplno zužikuje a nastaví svým wow-faktorem nový standard pro mafiánskou herní akci, kterou byste jinak čekali pouze od hollywoodských filmů."
Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Nebýt pětice premiérových obrázků (jak se vám líbí? nám moc) původem z momentálně prázdné homepage, šlo by o zaručeného výherce v soutěži o nejvíce nicneříkající ohlášení. Ale Take 2 jistě ví, co dělají. Když jsme si s nimi chtěli dohodnout rozhovor na Games Convention, odmítli nás s tím, že při této příležitosti více než tiskovku, screeny a trailer (zítra!) k Mafii 2 do éteru nevypustí. Nechtějí zkrátka vystřílet všechny náboje příliš brzy. Ostatně ani zatím nikde oficiálně neuvádí termín vydání, kterým by podle našich informací měl být nejdříve podzim 2008 (odklad GTA IV od stejného vydavatele s tím ani moc nesouvisí).
zdroj: vlastní, PR, homepage

jd

Nejnovější články