Sólokapr: Mafia 2 se ukáže příští týden
zdroj: tisková zpráva

Sólokapr: Mafia 2 se ukáže příští týden

17. 8. 2007 1:01 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Ano, je tomu tak. Mělo to být obrovské překvápko, ale vydavatel Take 2 pochybil a odtajnil nástupce nejslavnější české hry.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Redaktoři herních magazínů se díky svým kontaktům dostanou ke spoustě žhavým a často pikantním detailům o chystaných titulech, ale vzhledem ke zdroji obvykle musí, ač velmi neradi, držet jazyk za zuby. Dlouhá léta to byl i případ pokračování Mafie, která v roce 2002 proslavila českou vývojářskou firmu Illusion Softworks po celém světě, sklízela devítková hodnocení a prodalo se ji přes milion kusů. Že někdy vznikne dvojka, bylo po různých náznacích veřejným tajemstvím, ale Petr Vochozka ani nikdo jiný to dosud oficiálně nepřiznal. Ostatně ani nesměl, neboť takové věci jsou vždy v kompetenci jejich vydavatele Take 2 Interactive. Ten chtěl nechat brzké oficiální oznámení jako obrovské překvápko, ale dopustil se zásadní chyby, kterou jsme objevili (a snad aspoň tentokrát dají notoričtí mirrorovači pravdivě zdroj/thx :)

Kvůli přísným zákonům v Německu musí nejen všechny plné hry, ale dokonce i propagační trailery před vypuštěním na veřejnost obdržet nálepku od organizace Unterhaltungssoftware Selbstkontrolle, aby bylo zřejmé, pro děti jakého věku jsou vhodné. Týká se to i videí, která budou ke shlédnutí na Games Convention v Lipsku. Když tedy zabrouzdáte na stránku USK.de a zadáte do vyhledávacího formuláře "Take 2 Interactive", zjistíte, že na veletrhu budou promítat něco od Rockstaru, BioShock, Darkness a také... trailer ze hry jménem Mafia 2! Znamená to, že někdy ve dnech 22.-24. srpna k příležitosti GC konečně dojde k jejímu oficiálnímu ohlášení. Zatím je potvrzena platforma PC.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Update 11:00 - Take 2 docela svižně zareagovali a záznam o Mafii 2 už na USK.de k nalezení není, ale máme vytípaný obrázek z noci.

Update 12:00 - podle IGN nepůjde o hratelnou verzi Mafie 2. C&VG zase nastínili, že by se hra měla vyskytovat v odpoledním přehledu Take 2 her pro GC.

P.S. Brňáci to po několika letech zase pořádně rozjíždějí, viz lehce související zpráva z našich středečních aktualit: "Japonský vydavatel D3 oznámil spolupráci s Illusion Softworks na nějaké hře (nová značka; žádné pokračování) pro PC/X360/PS3 cílené na Q4/2008 (náš tip: je to tahle)."
zdroj: vlastní, USK, fansite za ilust.artwork

jd

Nejnovější články