Keltská královna v Civilization IV Beyond the Sword
zdroj: tisková zpráva

Keltská královna v Civilization IV Beyond the Sword

9. 5. 2007 16:16 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Když se Alexe Mantzarise, hlavního programátora chystaného datadisku Civilization IV: Beyond the Sword, zeptáte na jeho oblíbené novinky ve hře, začne nadšeně vyprávět o Apoštolském paláci (Vatikán), jehož zbudování masivně přilepší hráčovu diplomatickému úsilí.

Anebo o keltské královně Boudicce, jejíž charismaticky agresivní rysy kdysi podnítily k povstání proti Neronově Římu (o několika dalších nových divech jsme již psali). Datadisk Beyond the Sword přinese řadu drobných vylepšení, jako nové Privateery a Paratroopery, ale rovněž změny podstatnějšího rázu. Nové scénáře např. nebudou klasickými singleplayerovými kampaněmi, ale spíše epizodami, kolikrát vytrženými z historických souvislostí. Ve hře se tedy vedle realistické simulace druhé světové války s téměř vědecky zpracovanými mapami objeví i mise zasazené do doby renesance nebo celá století ve futuristické budoucnosti.

Obrázek zdroj: tisková zpráva V multiplayeru bude možné si vybrat národ a jeho vůdce nezávisle na sobě, proto budou moci vznikat i nešťastné paradoxy, jako že např. válečné Mongoly povede Gándhí. Autoři však tuto možnost zpřístupní spíš proto, aby se ve více hráčích vyzkoušely neprávem opomíjené národy a vůdci. V týmové hře budou navíc všichni spojenci táhnout ve stejný čas, což nejednou urychlí zdlouhavé začátky anebo přilepší pozdějšímu bitevnímu tempu. Fanoušci jistě ocení také přístupnější skriptování při tvorbě módů, což bude nově probíhat pomocí XML a Pythonu. Díky tomu bude možné např. kompletně změnit interface anebo vzhled jednotlivých jednotek, což autoři v datadisku názorně demonstrují na několika kampaních. Po vizuální stránce se jinak změn dočká především pozdní fáze hry, ve které bude možné upravit trojrozměrný vzhled vesmírné lodi před odletem na Alfu Centauri. A nakonec dobrá zpráva: před červencovým vydáním datadisku Civilization IV: Beyond the Sword se lze těšit na demo, které hráčům odhalí rovnou dva scénáře z nových kampaní.

zdroj: StrategyInformer

levis

Nejnovější články