Datadisk Civilization IV Beyond the Sword
zdroj: tisková zpráva

Datadisk Civilization IV Beyond the Sword

28. 3. 2007 15:15 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Další obyčejný přídavek s pár novými jednotkami? Ani náhodou, tenhle totiž výrazně změní hratelnost legendární strategie. Čím?

Take 2 před okamžikem oznámili další datadisk pro čtvrtý díl legendární strategické série Civilization, kterého se dosud prodalo 1,5 milionu kusů a získal ocenění PC hry roku 2005. Přírůstek dostal název Beyond the Sword, vyjde letos v červenci (u nás Cenega Czech s lokalizovaným přebalem/manuálem) a vyvíjí ho opět přímo Firaxis ve spolupráci s členy komunity. Ti pomáhají s některými z 12 scénářů, které se soustředí na pozdější fáze hry po vynálezu střelného prachu. Mezi deset nových civilizací se zařadí Portugalci, Babyloňané či Holanďané a samozřejmě nemohou chybět jejich typické budovy, jednotky a vůdci, jichž šest přibude i ke stávajícím národům. Budou moci objevit pětici nových divů světa - sochy Krista v Brazílii, Dia u Olympie a monumentální Moai Statues na Velikonočním ostrově, jihoasijský chrám Shwedagon Paya a hrobku Mauzoleum Maussollose (na jednom z artworků níže).

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Zatím to zní jako obyčejný datadisk, ale to ještě nepadla řeč o docela zásadních novinkách v samotné hratelnosti Civilization IV. Budete moci uzavírat spojenectví a profitovat tak z výměny určitých surovin, či se potýkat s náhodnými událostmi, jako jsou živelné pohromy nebo požadavky obyvatel měst. Ve výrazně dřívější etapě hry bude dostupná špionáž, jíž půjde vykonávat více způsoby. Stejně tak časněji oslovíte Organizaci spojených národů, díky níž i novým rezolucím dosáhnete snadněji diplomatického vítězství. Protivníci však budou usilovat o totéž a to více cestami než minule, neboť mají být obdařeni vychytralejší umělou inteligencí, kterou bude těžší porazit na vyšší obtížnost. Dobytí vesmíru má zase vyžadovat strategičtější plánování a taktičtější rozhodování. Poslední novinka se týká hráči hodně žádané možnosti začít Civilization IV v pozdějším věku, aby mohli rychleji okusit hlavní vlastnosti datadisku. Jeho cenu prozatím neznáme, každopádně vzhledem k tolika novinkám odhadujeme aspoň tak 30 dolarů (ne-li více) a jisté je, že bude vyžadovat vlastnictví původní hry.
zdroj: PR

jd

Nejnovější články