Další detaily o Battlefield Bad Company 2
zdroj: tisková zpráva

Další detaily o Battlefield Bad Company 2

1. 4. 2009 19:19 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Větší a efektnější destrukce prostředí, s možností postupně "ohlodávat" objekt zájmu.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Multiplatformová střílečka od vývojářů z DICE byla sice už oficiálně představena, ale až v těchto dnech jsme se mohli dozvědět něco více. Především tolik, že hra se má dočkat celé řady technických vylepšení. Počítaje v to lepší dohled do dálky. Dříve kritizovanou AI spolubojovníků, jakož i vašich protivníků v singleplayerové kampani. A nebo autentičtější a údajně vychytanější ovládání dopravních prostředků.

Zvláštní pozornost budí především pokrokovější model destrukce herního prostředí, jakkoliv je tento stále a jen na efekt. Čili nepočítejte ve dvojce kupř. s tím, že by zhroucená budova nějak ovlivnila akceschopnost pod ní stojícího tanku. Nebo že by díra ve zdi, vyražená střelou z RPG, nějak pošramotila právě v těchto končinách se schovávajícího vojáka. Nicméně můžete se těšit na větší a vizuálně ještě propracovanější exploze, s možností postupně "ohlodávat" objekt, za kterým se eventuálně schovává váš protivník.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Hlavní roli znovu bude dobře známý čtyřčlenný tým svérázných amerických vojáků z jedničky. Tým, který se tady střetne s početnou převahou nepřátelských sil - mj. v hodně zasněženém prostředí Aljašky, skrze kteréžto území bude probíhat invaze ruských vojsk. Vedle klasického střílení byla tvůrci prezentována i ukázka hry, kde jste v unikajícím vozidle ovládali toliko stacionární kulomet a odstřelovali podobně mobilní hrozby. Mezi něž bylo možné zahrnout také vrtulník, jenž celému dění přidal dále na napětí.

Nepřátelé se tu sice mají přizpůsobovat změnám v prostředí, ovšem na rozdíl od jedničky mají mít povědomí o vaší momentální pozici pouze na základě obvyklých smyslových schopností. Nikoliv tak, jako tomu bylo v jedničce či v jiných hrách, kde proti sobě máte armádu telepatů. Příběh nicméně nebyl dosud blíže odtajněn, což se koneckonců vztahuje též na online multiplayer, který bude představen až na E3. Multiplayer má přitom být zcela klíčovou částí hry, vedle již potvrzených Gold Rush a Conquest módů se možná dočkáme ještě co-op řádění.

Battlefield: Bad Company 2 vyjde příští zimu (resp. na konci roku 2009 nebo na začátku 2010) na platformách PC, X360 a PS3 - více o hře již v našem dřívějším zpravodajství:

Obrázky z Battlefield Bad Company 2  [30.3.2009 16:16 - levis]
Teaser trailer z Battlefield Bad Company 2  [28.3.2009 10:10 - levis]
Dva artworky z Battlefield Bad Company 2  [26.3.2009 20:20 - levis]
Battlefield Bad Company 2 představeno  [5.2.2009 17:17 - levis]
Bad Company 2, Mass Effect 2, Dead Space Wii  [4.2.2009 03:03 - jd]

zdroj: Shacknews, Eurogamer, IGN

mart

Nejnovější články