Božský God of War II
zdroj: tisková zpráva

Božský God of War II

27. 6. 2006 10:10 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

O pokračování fantasy akce v God of War II pro konzoli PS2 sice šla nedávno řeč, ale ve světle nových informací a videí není od věci další sumář.

God of War II zdroj: tisková zpráva Týká se zde dopředu anoncovaných alternativních zbraní ke klasickému a nejvíce protěžovanému duu řetězových mečů ústředního protagonisty Kratose, které budete moci sbírat po poražených (vždy nějakých hodně specifických) oponentech a poté zařadit do vašeho inventáře. Díky jejich kombinaci, rychlé výměně ve víru boje, se nadějete zcela nových a unikátních komb. Prozatím je z tohoto výčtu vyzrazen toliko luk, který vám však udělá radost pro rychlé vypořádání se s nepřáteli mimo váš běžný akční rádius. Dílčím způsobem se zlepší taktéž herní interakce a tvůrci jsou ve fázi vymýšlení nápadu, jaký bonus poskytnout hráči, na jehož paměťové kartě se skví uložení naznačující dokončení originálního God of War.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Zajímavostí je odmítnutí God of War II verze pro PS3, která by nabízela třeba i podporu pro vyšší rozlišení a nějaké exkluzivní featurky s tím, že tvůrci chtějí hardware nové konzole využít daleko důstojněji a efektivněji. Sluší se v tomto kontextu připomenout, že současný build vyhlíží po vizuální stránce fantasticky, vedle různých efektů nelze nezmínit velice propracované a detailní herní prostředí, jen ti protivníci by už mohli přestat bruslit a začít se normálně pohybovat po zemi (aspoň někteří). Bude tu více bossů, které si máte více užít. Hra bude rozsáhlejší, v jistém ohledu variabilnější, do čehož lze započítat i nové a originální protivníky, kteří v mnoha případech narostli do obludných rozměrů, jako je jakýsi kamenný obr. Ještě takovou perličku - na dotaz, jak se při moderním kritizování násilí ve hrách vlastně drsný God of War vyhnul pozornosti cenzorů jde odpověď, že zdejší mytologická akce je svým zpracováním hodně vzdálená realitě, na rozdíl od GTA… Ještě připomínám, že God of War II se vyhne tradičnímu předvánočnímu vydání a sklouzne do začátku příštího roku, což je záměr tvůrců, aby měli dostatek času a přišli na trh se skutečně hodnotným produktem.

mart

Nejnovější články