Detaily o God of War II
zdroj: tisková zpráva

Detaily o God of War II

12. 6. 2006 12:12 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Mnoha vavříny ověnčená fantasy sekaná God of War pro PS2 se začátkem příštího roku dočká svého pokračování, které se navzdory některým prvotním hlasům objeví ještě na současné konzoli od Sony.

Takže žádné next-gen hrátky se zatím nekonají, i když audiovizuální položka v God of War II nabídne opětovně něco zcela výjimečného. Výjimečný je koneckonců také hlavní hrdina téhle third-person akce s vděčnými prvky řecké mytologie, který se v originálním dobrodružství propracoval až na status boha války, což mu však ve druhém dílu nemá dlouho vydržet. Takže bude muset využít služeb Osudu a vrátit se zpátky v čase, aby mohl předejít událostem, po nichž byl sesazen ze své božské sesle.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Znovu se připravte na nesmírně dynamické bojování, k němuž ponejvíce využijete dua krátkých mečů přidělaných k řetězům na vašem předloktí, pročež tak mohou pracovat i na hodně velkou vzdálenost. Na přítomnost magie, jež bude o něco komplexnější a bude možné ji efektně zkombinovat s fyzickým atakem, u něhož je pamatováno na sekundární zbraně a jejich dynamické střídání ve víru samotného boje. Boje s obvyklou převahou stylových nepřátel, boje nabízející spektakulární komba, jež mají být ještě intuitivnější. Boje s obrovskými bossy (některými dokonce v parametrech Shadow of the Colossus) a současně i adrenalinové střety, kde se nadějete obvyklých miniher, v nichž musíte stisknout správná tlačítka v pořadí dle nápovědy v obraze. Tentokráte to však nemá být ani zdaleka tak jednoduché jako v prvním dílu.

Vyšší obtížnost bude na pořadu dne také v případě hádanek, co budou umně zakomponované do zdejšího příběhu. Mají tu na vás čeká některá zajímavá morální dilemata a taktéž něco unikátních dispozic, jako je alternativa se jedním mečem přidržet dané platformy a druhým atakovat dotěrné protivníky. V průběhu nového dobrodružství si užijete řadu nových propriet, jako jsou Ikarova křídla pro plachtění vzduchem, zlaté rouno a nebo hlava Medúzy. Tahle hra chce jít důsledně ve stopách svého předchůdce a nabídnout v první řadě dobře hratelnou podívanou na bojování s mytologickými kreaturami, mezi nimiž jsou např. kyklopové, které si jiní vaši soupeři mohou "osedlat" jako své bitevní oře. Zkrátka a dobře - rýsuje se zde něco skutečně extra.
zdroj: CVG

mart

Nejnovější články